1970'den beri ilk kez kar gördüler

 Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesine 1970'li yıllardan bu yana ilk kez kar yağınca beldede yaşayan vatandaşlar sevinçlerinden ne yapacağını bilemedi. Birçok kentte hayatı olumsuz etkileyen kar yağışları bu beldede adeta coşku ile karşılandı.Öğl

1970'den beri ilk kez kar gördüler

 

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesine 1970'li yıllardan bu yana ilk kez kar yağınca beldede yaşayan vatandaşlar sevinçlerinden ne yapacağını bilemedi. Birçok kentte hayatı olumsuz etkileyen kar yağışları bu beldede adeta coşku ile karşılandı.

Öğle saatlerinde dolu ile karışık Yağan kar, beldenin Burhan mahallesini beyaza bürüdü. Yaklaşık 15 dakika süren dolu ve kar yağışı, bölge halkı tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Mahalle sakinlerinden Nadir Şenol, "Doğma büyüme buralıyım ama ilk kez böyle bir manzarayla karşılaştım" dedi.

Çiftçi Hasan Uslu da bir anda mahallelerinin bembayaz olduğunu söyleyerek "Seralarımızda zarar var mı; bilmiyorum. Onlara bakmaya gideceğim" diye konuştu.

Bir diğer üretici Hasan Ali Uslu ise 1975'ten bu yana ilk kez kar yağdığını belirterek şunları söyledi: "10-15 dakika şiddetli bir şekilde Yağan kar ve dolu yolları bembeyaz yaptı. Çok şaşırdık"

Mahalle halkı ve yoldan geçenler, şaşkınlıklarını attıktan sonra Gazipaşa'da kartopu oynamanın keyfini yaşadı.

Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü, hava sıcaklığının önümüzdeki 3 gün içerisinde 0 dereceye düşmesini beklediklerini, bu zaman içinde kar yağışının olabileceğini belirtti.

En çok ilgi çeken manzara ise köylülerin, gördükleri karları toplayarak yemeye çalışmasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam