Trabzon şehit cenazesi gerginliği

Ümit Yıldırım’ın Trabzon’da düzenlenen cenaze töreninde gerginlik yaşandı.

Bingöl’de şehit olan 8 polis memuru arasında bulunan Ümit Yıldırım’ın Trabzon’da düzenlenen cenaze töreninde gerginlik yaşandı.

Şehit yakınları, hükümet aleyhine slogan atan bir kadını darp etmeye çalıştı.
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 8 polis memurunun cenazeleri, Malatya'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit polis memuru Ümit Yıldırım'ın cenazesi, askeri uçakla Trabzon'a getirildi.

Trabzon Havalimanı'ndaki törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı.

Burada düzenlenen törende şehidin annesi Zinnet Yıldırım, oğlunun tabutuna sarılarak ''Bundan sonra senden artık telefon gelmeyecek'' dedi.

Hükümet Karşıtı Slogan Gerginlik Yarattı
Cenazenin taşınması sırasında elinde Türk bayrağı olan bir kadın, hükümet aleyhine slogan attı.

50 yaşlarındaki kadın, "Siz aldınız, teröristleri dağdan indirdiniz. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız" diye bağırdı.

Kadına tepki gösteren şehit yakınları, bu kişinin aileden olmadığını söylediler. Şehit yakınlarının darp etmeye çalıştığı kadın, bayıldı.

Güvenlik güçleri, bunun üzerine önce kadını çember altına aldı. Ardından da havaalanındaki bir odaya götürüldü.

Bu arada şehit yakınları, ''şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Şehit polisin cenazesi, konvoyla Araklı ilçesine götürüldü.

Tabutu Bırakmak İstemediler
Patlamada şehit olan Cuma Mercimek'in cenazesi de Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Yeni Mahalle'ye götürüldü.

Yakınlarının, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Mercimek'in cenazesi, TOKİ Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda Küme Evleri Mezarlığı'na götürüldü.

Bu sırada törene katılan vatandaşlar tekbir getirip, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağlayan şehidin yakınları, vatandaşlar teskin etmeye çalıştı.

Polis memuru Mercimek'in cenazesi daha sonra toprağa verildi.

‘şehit Annesinin Fotoğrafını Çekin’
Şehit Fatih Celayir ise memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Elazığ Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Hacıoğulları Camisi'ne götürülerek, katafalka konuldu.

Burada bazı şehit yakınları fenalaşırken, şehidin annesi Sevinç Celayir, oğlunun arkadaşlarına sarıldı, onlarla birlikte gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne Celayir, oğlunun fotoğrafını öperek, ağladı.

Gazetecilere seslenen anne Celayir, ''Çekin, şehit anasını çekin, dimdik duracağım. Yavrularımı da çekin, iki kardeşini de bana emanet etti'' dedi.

Şehidin annesini, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ teskin etmeye çalıştı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Eşi Güçlükle Sakinleştirildi
Hayatının baharında şehit düşen Samet Kırcalı'nın için memleketi İzmir’deki Beşikçioğlu Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, şehit polis memuru Samet Kırcalı'nın yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehit Kırcalı'nın eşi Duygu Kırcalı ile yakınları, polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Öğlen namazına ardından kılınan cenaze namazı sonrası Kırcalı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bakan Da Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl’deki patlamada şehit olan bir diğer polis memuru Şeyhmus Karakut'un cenazesi, memleketi Diyarbakır’a getirildi.

Yeniköy Caami'sinde düzenlenen cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, M.Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep ve 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin katıldı.

İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis Karakut'un cenazesi, Yeniköy Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazesinin camiden mezarlığı getirilişi sırasında şehit polis memurunun yakınları sinir krizleri geçirdi. Bakan Eker, sinir krizleri geçiren şehit yakınlarının yanına giderek, onları teselli etti. Bakan Eker'in bu sırada gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Malatya Şehidini Uğurladı
Şehit polis memuru Gökhan Kuzu için ise memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesinde tören düzenlendi.

Belde meydanında öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meslektaşları tarafından taşınan Şehit Kuzu'nun naaşı, katafalka konuldu. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kuzu için helallik istedikten sonra cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Adıyamanlılardan Teröre Lanet
Aynı patlamada şehit olan polis memuru Murat Toprak'ın cenazesi ise memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze daha sonra şehit polisin ailesinin yaşadığı Kahta ilçesine bağlı Narsırtı köyüne götürüldü. Yakınları, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

Polis Memuru Toprak'ın cenazesi, köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda köy mezarlığına götürüldü.

Bu esnada törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehidin yakınları da cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağladı.

Polis memuru Toprak'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Minik Yakup’un Gözleri Babasında
Konyalı şehit Osman Küçükdillan'ın cenazesi ilk olarak Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi.

Şehidin öğretmen olan dayısı Abdurrahman Fidan, kendisinin öğretmen olarak 5 yıl Batman'da, kardeşlerinin de doğuda çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.

''Bu ülke hepimizin ülkesi. Çanakkale'de dedelerimiz birlikte savaşmışlar. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok'' diyen Fidan, şunları kaydetti:

''Kürt, Türk, Arap, Çerkez değil, insan olunsun yeter. Biz bunu bekliyoruz. İnşallah yetkililer buna bir çare bulur. İnşallah hizmet için giden insanlara bu şekilde müdahale edip yok etmezler. Artık son bulsun. Vatanımız sağ olsun. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Hizmet için yine buralara gitmeye devam edeceğiz.''

Evli ve 1 yaşında çocuğu olan Osman Küçükdillan'ın ilk görev yerinin Kayseri olduğunu anlatan Fidan, 6 aydır Bingöl'de görevli olan yeğeninin sağlık memurluğunu kazanmasına rağmen çok istediği polislik mesleğini tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Küçükdillan'ın cenazesi, daha sonra Mürşit Pınar Camisi'ne götürüldü. Burada şehidin eşi Hatice Küçükdillan, 1 yaşındaki oğlu Yakup'a sarılıp, öperek acısını dindirmeye çalıştı.

Küçük Yakup, zaman zaman annesi ve amcasının kucağında, yakalarına takılı olan babasının fotoğrafına bakması dikkat çekti.

Namazın ardından vatandaşlar, şehidin cenazesini tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı. Daha sonra şehit Küçükdillan'ın cenazesi, Konya Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bingöl-Erzurum karayolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 8 polis memuru şehit olmuş, 9 polis memuru da yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar