Usta: Transfer yapacağız

Muharrem Usta'dan samimi açıklamalar

Usta: Transfer yapacağız
Başkan Muharrem Usta, Bordo-Mavi gündemi değerlendirdi: “Transfer yapacağız. Yapmış olmak için, adet yerini bulsun diye değil, ihtiyaçlar için. Transferde sıfır hata neredeyse imkansız. Fakat sıfıra yaklaşmak için uğraşıyoruz.” 

“Ekonomik açıdan önemli işleri yoluna koyduk. Sportif olarak daha da iyiye gideceğimizden eminim. Yeni stat yepyeni bir enerji getirecek. Hepsinin toplamı da Trabzonspor’un geleceğini inşa edecek.”

İşte Usta'nın açıklamalar;


‘TRANSFERDE SIFIR HATA OLAMAZ’

“Transfer, taraftarın en çok ilgilendiği, heyecan duyduğu konu. Bunu anlayışla da karşılıyorum. Çünkü böyle bir gelenek oluşmuş durumda. En kötü zamanlarda bile gitmiş yönetimler -burada sadece bizim eski yönetimlerimizi kastetmiyorum, tüm kulüpler için geçerli- dünya paralar vererek transferler yapmışlar. Taraftar da hep bir beklenti içinde ve transferin, harcanan paranın mutlaka başarı getireceğine inanıyor. Ne bu mümkün ne de sıfır hatayla transfer işi mümkün. Ancak kulüp gerçeklerini bilerek transfer yapmak hata oranını düşürüyor. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz.”

‘HEP DOĞRUYU SÖYLEYECEĞİZ’

“Trabzonspor’da sadece sportif ve ekonomik olarak değil, sosyal açıdan da yepyeni bir sayfa açtık. Kulübün sadece yurtdışında değil, Türkiye’de de zedelenmiş, yara almış olan prestijini tekrar yükseltmek, Anadolu’nun ‘abisi’ Trabzonspor’u tekrar ortaya çıkarmak istiyoruz. Bunun için de hep doğruları söyleyeceğiz. Hem kendi taraftarımıza hem de tüm Türk spor kamuoyuna. Başlarda doğruları duymak pek sevindirici olmayabilir ama bunun yakın gelecekte geri dönüşleri çok pozitif olacaktır.”

‘ERSUN HOCAYI TARTIŞTIRMAM’

“Yeni yolculuğumuzda bazı sıkıntılar yaşayacağımızı, yaralar alacağımızı tahmin ediyordum. Fakat tabii ki hesapta olmayan bazı durumlarla da karşılaştık. Bu süreçlerde hep kelle istenir, biliyorum. Özellikle hocamız Ersun Yanal’ın üzerine çok gidildi. Daha önce de söyledim; bir kez daha söylüyorum ki Ersun hocayı tartışmam da, tartıştırmam da. Bu yolda birlikte devam edeceğiz.”

‘STAT YEPYENİ BİR SAYFA’

“Akyazı bize yepyeni bir enerji verecektir. Trabzonlular’ın her geçen gün bizleri daha iyi anladığını, projelerimize destek olduğunu görmek güzel. Bu noktada yeni stadın rolü vazgeçilmez. İşin sadece ekonomik boyutundan söz etmiyorum. Tabii ki Trabzonspor normlarının üzerinde rakamlara çıkıldı, o rakamlar üzerinden satışlar yapıyoruz ama işin duygusal paylaşımı çok daha değerli. Elbette ‘sadece parası olan Trabzonspor’u izler’ de demiyoruz. Kentimizin ekonomik şartlarını bilerek her bütçeye uygun satışlar yapmaktayız, yapacağız.”

‘SENEYE DAHA RAHATIZ’

“Transfer konusunda izleme-araştırma ekibimiz çalışmaya devam ediyor. Hocamızla sürekli temas halindeler. Devre arası transferin zorluklarını ve risklerini biliyoruz. Sezon başından daha titiz olacağız. Asıl gelecek sezona dair beklentilerimiz yüksek. Çünkü ekonomik açıdan da daha rahat olacağız. Yeni sezonun transfer çalışmalarını da şimdiden başlattık. Bu artık bir lüks değil, zorunluluk. Böylece iyi oyuncuları, yıldız adaylarını daha erken ve daha uygun maliyetlerle fark etme şansınız artıyor.”

‘TAVSİYELERİ DE DİNLİYORUZ’

“Gerçekten de geride bıraktığımız 5-6 ay pek de kolay aşılabilecek bir süreç değildi. Bıçak sırtında ilerledik. Hem asla vazgeçemeyeceğimiz sportif faaliyetleri yürütmek hem de işin ekonomik çözümlerini üretmek zorundaydık. Bu süreçte herkesin bizlerden bazı beklentileri oldu, sitem edenler oldu, kızanlar oldu. Ancak bir tek şeyi öncelememiz lazımdı; o da Trabzonspor’un geleceğini inşa. Yani şimdi enerjimizi 7-8 parçaya, insanların beklentilerine dağıtırsak buradan bir sonuç çıkmazdı. Yoksa her tavsiyeye, her iyi niyetli yaklaşıma açığız. Bundan sonra da bu konularda daha rahatız.”

‘MESELE HAKEMİN İSMİ DEĞİL’

“Kimse yanlış anlamasın, bizim hakemlerin ismi üzerinden yürüttüğümüz bir politika yok. Çünkü esas olan kurumlardır, onların felsefeleri ve yol haritalarıdır. Hiçbir zaman adaleti kendimiz için istemedik, istemeyeceğiz. Sadece öyle şeyler oluyor ve kulağımıza öyle iddialar geliyor ki, susarak bunların çözümünü ssağlamamız söz konusu değil. Trabzonspor’un hakkını her alanda korumak için insanlar bizi seçti, üzerimizde sorumluluk var. Ve bu sorumluğu kimseden çekinmeden sonuna kadar yerine getireceğiz.”

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor