Trabzonspor'da "S..tir ulan" tartışması

Haber61/Haber Servisi Levent Ustabaşı    Trabzonspor Kulübü’nde ’twitter’ krizi.. Ligin ilk maçında saha dışı olaylar skorun önüne geçti. Hüseyin Avni Aker Stadyum’unda protokolde Trabzonspor as başkanı Ali Kemal Başaran ile Trabzonspor Kulübü Başkan aday

Trabzonspor'da "S..tir ulan" tartışması
Haber61/Haber Servisi Levent Ustabaşı 
 
Trabzonspor Kulübü’nde ’twitter’ krizi.. Ligin ilk maçında saha dışı olaylar skorun önüne geçti.
Hüseyin Avni Aker Stadyum’unda protokolde Trabzonspor as başkanı Ali Kemal Başaran ile Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Muharrem Usta’nın kavgası en fazla konuşulan konular sıralamasında tepeye yükseldi. Telefon restleşmesi tribünde noktalandı. 
 
Aslında olay günler önce Trabzonspor’un Avrupa’dan elendiği geceye dayanıyor. Trabzonspor MP Basketbol Kulübü ana sponsoru Medicalpark Hastaneleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Muharrem Usta’nın resmi twitter hesabında yazdığı mesaj Trabzonspor Kulübü As Başkanı Ali Kemal Başaran’ın tepkisine neden oldu.
 
Mesajda, “Üç yıldır yüz milyonlar harcanmasına rağmen sıradan,ruhsuz,umutsuz ve iç karartan bir tüneldeyiz.Nerdesin ey vicdan... söyle nerdesin!” cümlesi yer aldı. 
Daha önce Trabzonspor yönetimini eleştiren mesajlar da Başaran’ı rahatsız etmiş fakat hiç bir zaman gündeme getirmemişti. Lakin bu mesaj bardağı taşıran son damla oldu.
 
Mesaj sonrası gece Muharrem Usta’yı arayan Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, “Sen Trabzonspor Başkan adayısın ve basketbol kulübünün sponsorusun. Bu eleştiri mesajların sana yakışmıyor” diyerek sert cümleler kullandı.
Bunun üzerine karşılıklı restleşmeler sonrası, Başaran, “Başkan hakkında doğru konuş ne biçim konuşuyorsun. Neler söylediğini biliyoruz” dedi. Muharrem Usta da, aynı sertlikte cevap verdi. 
 
Başaran bu tepkiye, “Sponsorluğunu da alırım. Senin getirdiğin başkanı da görevden alırım (Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu)” diyerek sert çıktı. Bu defa Muharrem Usta da ağır sözlerle telefonu kapadı. 
 
İşte bu olay tribüne sıçradı. Ligin ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Ali Kemal Başaran ile Muharrem Usta karşılaştı. Protokol tribününde Trabzon Valisi’nin de yer aldığı sırada Usta ile Başaran kapıştı. Kavgayı Başaran başlattı.
Başaran Usta’ya yaklaşarak, “Telefonda bana söylediklerini yüzüme söyle… Bana o sözleri kimsinde söylüyorsun” diye bağırdı. Daha sonra üzerine yürüdü. Muharrem Usta Başaran’a hiç cevap vermedi. Doktor Ahmet Çubukçu dahil araya giren eski yeni yöneticiler ayırdı. Olay rezalete dönüşmeden engellendi. 
 
Konuyla ilgili Ali Kemal Başaran haber61’in sorularını yanıtladı. 
 
Muharrem Usta’ya telefon açtığınız doğru mu?
 
Ben telefon açtım evet ama niye açtım… Muharrem Usta Trabzonspor başkan adayıdır. Bu kulübün basketbol takımının da sponsorudur. Kendi internet sitesinde bir sürü şeyler yazıyor yayınlıyor. En son da, “Üç yıldır yüz milyonlar harcanmasına rağmen sıradan,ruhsuz,umutsuz ve iç karartan bir tüneldeyiz.Nerdesin ey vicdan...
söyle nerdesin” diye bir mesaj yayınladı. 
(twitter adresinden) 
Aynı yerden defalarca kulübü takımımızı eleştirdi.
Yönetimi vicdansızlıkla itham ediyor.  Yönetimi hedef alan, hedef gösteren bir sürü mesaj yayınlıyor. 
 
Şunları bu kulübe başkan adayı olmuş basketbol takımının sponsoru olan birinin yazması hoş değil. Bunlar hoş şeyler değil. Telefon görüşmemizde bana reaksiyon gösterdi. Buna karşılık bende dedim; Bak Usta sponsorluğunu iptal edeceğim. o Başkanı da görevden alacağım. O bana reaksiyon gösterince bende duygusal davrandım. Bana “s..tir git ulan” dedi telefonu suratıma kapattı. Öyle bir insanın ağzına yakışmayacak şeyler söyledi. Bunları duydum çok üzüldüm. Arkasından maça gittik. Devre arasında onla karşılaştım. “O söylediğim sözleri söyle” dedim. “O son söylediğin sözlerin neydi? Tekrar söyle” diye sordum. Bu kadar birşey oldu aramızda.
Devamında Vali beyin yanında yine yaklaştım, “O söylediğin sözlerin bin mislini sana iade ediyorum” dedim. 
 
MUHARREM USTA’DAN İŞ İSTEDİM
 
“Muharrem Usta’dan Trabzon’daki hastanelerinde çalışmak için bir kaç ay önce defalarca iş istediniz mi? Bu sebeple bunu yaptığınız söyleniyor bunlar doğru mu?” sorusuna Ali Kemal Başaran,”Evet bu talepte bulundum.  Ankara’da böyle bir hastanede çalıştım. Hastanede koordinatör olarak çalıştım. Ali Kemal Başaran’ın olduğu yerde her zaman talep vardır. Bende ‘iş verirseniz çalışırım’ dedim. Tecrübem de var. Böyle oldu. Ama bundan dolayı bunu yaptı diyenler iftiracıdır yalancıdır. Ben hayatımda şerefli bir insan olarak bu günlere kadar geldim. Şu anda Ali Kemal Başaran ekonomik yönden çok güçlü bir insan değil. Ama Allah’a şükür kimseye muhtaç da değil. Çalışacağım. Araklı’da bir Tıp Merkezi’nde.
 
Daha önce de çalıştım. Çalışmak mecburiyetim var. Kendime göre sebeplerden dolayı.. Kimseye ihtiyaçlı muhtaçlı olmadım. Ama iş vermedi diye böyle davranış yapmam. Yapmadım. 
 
Bir kulübün başkan adayı olan bir insanın böyle yazılar yazmaya hakkı yok. Bizi beğenmeye bilirsin. 
 
“Muharrem Usta’nın mesajlarından yada eleştirilerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da mı rahatsız?” sorusuna ise Başaran,”Bu benim kişisel kendi görüşlerimdir. Kulüp rahatsız mı başkan rahatsız mı bunlarla ilgili yorum yapamam” diyerek cevap verdi.
 
Konuyla ilgili Muharrem Usta'ya ulaştık fakat konuşmak istemediğini söyledi. 
 
Muharrem Usta’nın twitter üzerinden Trabzonspor yönetimini eleştiren mesajları ise şu şekilde;
 
Devrim isteyenler 48 yıllık tarihimize baksınlar.
. Atomun parçalanması bir devrimdi.
. Ama o devrimin ürünü...
. atom bombası oldu.
. Aman dikkat.
. Burası Dünyanın saygın kulüplerinden biriydi.Kulübün üzerinden dozer geçmiş.
. Teşhis 10 numara ama tedavi çok gecikti.
. Umarım geri döner.
 
Üç yıldır yüz milyonlar harcanmasına rağmen sıradan,ruhsuz,umutsuz ve iç karartan bir tüneldeyiz.
. Nerdesin ey vicdan...
. söyle nerdesin.
. Ortada itibar ve taraftarını kaybeden bir kulüp varken;
. her şey sizin olsa...
. ve hep sizin olsa ne olacak ki?
 
ONUR...
. ne bu şehir sensiz...
. ne de sen bu şehirsiz yaşayamazsın.
. Üzülme...
. bu günler de geçer,arkanda bu taraftar arslanlar gibi varken.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor