Trabzonspor'da altyapı için flaş sözler! "Torpil dönemi bitti!"

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyaf Kafkas açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da altyapı için flaş sözler! "Torpil dönemi bitti!"

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyaf Kafkas, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu.

Kafkas, Double Pass firması ile yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi ve altyapıda torpil döneminin sona erdiğini ifade etti.

Zeyyat Kafkas'ın açıklamaları şu şekilde;

"HER KATEGORİDE 21+3 FUTBOLCU"

"Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Başkanımız Ertuğrul Doğan'ın kararlılığıyla devam ettirilen, Avrupa'da birçok takımda başarılı olan Double Pass firmasının sistem ve modelini Trabzonspor'da uygulamaya başladık. Burada satın alınan bir sistem ve model gibi görünse de aslında şehrin, bölgenin yapısı ve insanların genetiğine entegre edilerek ortaya konulan bir modeli uyguluyoruz. Yaklaşık 9 aylık süreçten sonra 30 Haziran itibariyle bahse konu sistem ve modelin kriterlerine uygun yönetim ekibi teknik kadro ve oyuncu topluluğu oluşturuldu. Oyur cu sayısı dünya standartlarına göre her kategoride 21+3 olarak belirlendi. Akademimizde sahalar, idman programları, kamp alanları, beslenme, kullanılan malzemeler, teknik kadro oluşumu, sağlık ekibi A takımla aynı paralelde organize edildi. Ayrıca çocukların idman istatistikleri, sakatlık süreçleri, nedenleri, tedavi süreci kısacası yaşanan her şey bir data da toplanıyor ve hafıza oluşturuluyor. Bu sistem sayesinde 15 yaşındaki çocuğumuz kategorilerde yol alıp A takıma çıktığında çok büyük bir fark ve değişim yaşamadan çabuk adaptasyon sağlayacak, tüm gelişim sürecinin bir datası olacak."

altyapida-torpil-donemi-bitti-2.jpg
"AKADEMİ VE ALTYAPIDA TORPİL DONEMİ BİTTİ"

"Bugüne kadar bazı dönemlerde ilişkileriyle biraz da torpille buralarda çalışmalar yapılmış olabilir. Ama artık bu sistem ve modele sahip çıkılmasıyla, Trabzonspor'da 'akademi ve altyapıda torpille kadrolar oluşturuluyor, oyuncular alınıyor' ifadelerini kimsenin kullanmayacağını söyleyebilirim. Hatta aralarında başkan yardımcılarımızın yeğenleri, eski yıldız futbolcularımızın kardeşi dahil çok sayıda oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Torpil olmadığı noktasındaki kararlılığımızı ortaya koymak için bu örneklerin herkesçe bilinmesini isterim."

"ALTYAPIDA SESSİZ BİR DEVRİM YAPIYORUZ"

"Bakınız Başkanımız Ertuğrul Doğan önderliğinde altyapıda sessiz bir devrim yapıyoruz. İlişki odaklı değil! iş odaklı kararlar alıyoruz. Bu gerçeği birçok insan şu anda tam olarak benimsemeyebilir ama sistem ve modele sahip çıkılması halinde 3-4 yıl içinde Trabzonspor ciddi oyuncu kazanımı sağlayacaktır. Bu altyapı ve akademi organizasyonunun yani üret-yarış modelinin bir yönetim politikası değil kulüp politikası olarak benimsenmesi ve göreve gelen her yeni yönetimin sahip çıkması en büyük temennimizdir."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler