Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da 29 milyonluk plansızlık!

Trabzonspor her ne kadar bugün altyapıyı yeniden planlamaya çalışsa da, geçmişten alınması gereken epey ders var.

Ocak 2022'de Bursaspor'a 29 milyon TL verilmiş; Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş alınmıştı. "Yatırım" olarak görülen bu 3 oyuncunun kariyeri doğru yönetildi mi? Doğru planlamalar yapıldı mı?

Bahsettiğimiz oyunculardan Kerem Şen 21, Batuhan Kör 22 yaşında. Bu iki isim çeşitli takımlara kiralandı, henüz Trabzonspor forması altında süre almadılar. Taha Altıkardeş ise şu anda 19 yaşında, Trabzonspor'da geçen sezon 180 dakika şans buldu.

Taha Altıkardeş performansıyla "acaba olur mu" dedirtiyordu ki, "yatırım" diye alınan oyuncu bir anda Göztepe'ye gitti.

"Yatırım" olarak alınan oyunculardan bu kadar kolay vazgeçmek doğru mu? Yatırım demek bir karşılık almak demek, Trabzonspor bu oyunculardan bir karşılık alabildi mi?

Trabzonspor; Taha, Kerem ve Batuhan'ı sadece transfer etmiş. Gelişimleri ve kariyerleri üzerine tek bir plan dahi yapılmamış.

Esasında bahsettiğimiz mesele sadece Trabzonspor'un değil, Türk futbolunun da temel problemleri arasında.

Trabzonspor şu an altyapı için bir firma ile anlaştı ve çalışma yürütüyor lakin geçmişten de alınması gereken dersler. En yakın örneği ise bahsettiğimiz 3 oyuncu.

21-22 yaşına gelmiş ve hala farklı takımlara kiralık gönderilen oyuncuların, bu yaşlarda Trabzonspor'da süre almaya başlamış olması, hatta transfer pazarında da yer ediniyor olması gerek.

Kiralık gidecek oyuncular çok daha genç yaşlarda kiralanmalı, gelişimleri takip edilmeli ve en önemlisi gittikleri takımlardan süre garantisi alınmalı.

Trabzonspor'un yaşanan bu süreçleri tekrar tekrar yaşamaması için geçmişi iyi irdeleyip, planlamaları doğru yapması gerek.

Mesele sadece para verip potansiyelli genç futbolcuları almak değil, aynı zamanda geliştirebilmek. Maalesef biz bugüne kadar sadece para verip aldık, bundan sonra farklı olması temennisiyle...

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum