Recep Bakırtaş Yargıtay kararını yorumladı

Trabzonspor’un 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongrenin iptaline ilişkin davayı kazanan davacı Recep Bakırtaş, karar sonrası Haber 61 Spor servisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Yönetiminin yetkisiz olduğunu belirten Bakırtaş, "bu yönetimin

Recep Bakırtaş Yargıtay kararını yorumladı

Trabzonspor’un 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongrenin iptaline ilişkin davayı kazanan davacı Recep Bakırtaş, karar sonrası Haber 61 Spor servisine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Yönetiminin yetkisiz olduğunu belirten Bakırtaş, "bu yönetimin kongre kararı alma yetkisi yoktur" dedi.

Trabzonspor’da 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongre de usulsüzlük olduğu gerekçesiyle dava açan Recep Bakırtaş, kararın ardından ilk kez konuştu.

Bakırtaş yaptığı açıklamada, "2013 Tarihinde yapılan Genel Kurul’un 1 maddesi iptal edilmiştir. Tüzükte geçici bir değişiklik olmaz ya da değiştirirsiniz ya değiştirmezsiniz. O maddeye göre 6 aylığına seçilen yönetim kurulunun görev süresi 2 yıl daha uzatılmıştı. Bu konu ile ilgili mahkeme  08.11 2013 yılında bir karar verdi ve dedi ki senin yaptığın tüzük değişikliği geçerli değildir. Bu yönetim Aralık ayında kongre yapası gerekiyordu ama yapmadılar. Burada şu var bir sürü dayatmalar yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Sonucunda  yönetim kurulu 2 yıla yakın bir süre yetkisiz işgalci durumuna düşmüştür bu kararda Yargıtay’a kadar bütün mahkemeler tarafından onanmıştır. Yönetim kurulunun hak hukuk  adalet dinlemeden görev yaptığı süre boyunca yapılan bunca şeyin hesabı sorulmalıdır. Keşke yönetim iyi şeyler yapmış olsaydı  da kimse onlardan hesap sormasaydı. Tarafı olan kişilerle bütün kamuoyu biliyor ki yönetim görev yaptığı sürece görev yetki sorumluluğu Trabzonspor kulübünün aleyhine kullanmıştır." dedi.

Yapılacak olan genel kurulun olağanüstü genel kurul olması gerektiğini belirten Bakırtaş, "bu yönetim Aralık ayında ben gideceğim diyor. Böyle bir kongre kararı yönetimin alması durumunda, yönetimin 6 aylık görev süresi de dahil olmak üzere yetkisi düşmüştür. Yani çağrı yetkisi düşmüştür. Yargıtay’ın vermiş olduğu kararın açılımı bu. Çağrıya yetkili organlar Trabzonspor’da kimdir Denetleme Kurulu ve Yönetim Kuruludur. Denetleme kurulu da geçen bu süreç içinde üzerine düşen görevi yapmadı. Yönetim 5 te 1 imzayı da kale almadı. Şuanda yönetimin gündemi belirleyip çağrı yapma yetkisi yoktur. Ben gelinen bu süreçte Denetleme Kuruluna ve Divan Kuruluna bir yazı göndererek onları göreve davet ettim. Benim yazımı kale alıp bana geri dönüş bile yapmadılar" ifadelerini kullandı.

KAYYUM ATANMASI İÇİN MÜRACAAT EDECEĞİM

Kendisinin taraf olduğunu belirten Recep Bakırtaş, "Kayyum heyetinin ataması ben mahkemeye müracaat edeceğim. Mahkeme 3 kişilik bir heyet atayacak" dedi.

İnsanların Kayyum konusunu karıştırdıklarını belirten Bakırtaş, kayyumun Trabzonspor’u yönetmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Kendisinin noter aracılığı ile Denizbank ve SPK’ ya ihtar çektiğini belirten Bakırtaş, "beni yine o dönemde de kale almadılar ve Yönetim savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık bu başvuruyu kale almadı. Ben tüm bu yaptıklarımı bugün için yaptım. TFF’yi uyardığını belirten Bakırtaş, bu yönetimin görev yetki sorumluluğu düşmüştür. Yargıtay kararında bu vardır dedim. Onlar zannediyorlardı ki ben hata yapıyordum. Hata yapmıyordum Yargıtay’ın kararını deklere ediyordum. Çoğu davalara Yargıtay’a düzelme talebi yapılmaz yapılamaz. Bu davanın öyle bir hakkı da yoktu" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor yönetiminin boşlukların arkasına sığındığını belirten Bakırtaş, bundan sonra ki süreçte neler olacağını şöyle sıraladı; "Bundan sonra bir heyet atanacak. Bu Trabzonspor’un tüzüğünde de var ve karar verilecek" dedi.

Kendisinin Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir derdinin bulunmadığını belirten Bakırtaş, "benim tek derdim Trabzonspor" dedi. 

Haber : Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor