Antalyaspor maçını değerlendirdi! Trabzonspor’un ihtiyacı olan şeyi söyledi!

Gazeteci ve spor yorumcusu Turgay Beşyıldız Trabzonspor Antalyaspor maçını değerlendirdi.

Trabzonspor, Süper Lig’in 1. Haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaştı ve müsabakayı Denswil’in golü ile 1-0 kazandı.

Karşılaşma sonrasında gazeteci ve spor yorumcusu Turgay Beşyıldız maçı Haber61 mikrofonlarına değerlendirdi ve Trabzonspor’un orta sahada lafı dinlenen bir abiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Beşyıldız şunları söyledi;

“Oyunun ilk 30 dakikasına farklı diğer 60 dakikasına farklı bakacaksın. İlk 30 dakikada bana göre saha Trabzonspor’un. Son 60 dakikada ise saha Antalyaspor’un. Bu akşam özellikle 2. Yarının son 20-25 dakikasında Coventry city’e transfer olan Antalyaspor’da Haji Wright’ın Antalyaspor forması altında bu akşam santrfor oynaması halinde Trabzon’dan puan ya da puanlarla dönmemesi hiç bile değildi.

Bu sıcakta hamam gibi ortamda Trabzonspor’da oynadı. 35 bin taraftarın baskısıyla rakibin önünü kesmeye çalıştı. İlk 30 dakikada aldığı hızla, atacağın golle bu takımın bu gecesini taçlandırabilirdin. Bana göre Papara Park’ta ilk paparayı Antalya yedi ama çok zor yedi. Trabzonspor eğer ikinci yarıda sergilediği, kendi sahasına hapsolmuş futbolu bu hafta Galatasaray’ın önünde sergilerse eyvah eyvah.

İlk yarıda Edin Visca’nın sakatlığı yüzünden tutukluk yapması, yani Trabzonspor’un mermilerinden birinin tutukluk yapması, devre arasında oyuna giren Enis Barhi’nin bu değişikliğe pozitif bir katkı yapmaması ve bana göre trezeguet’in böyle bir havada güçlü fiziği ve kondisyonuyla sahanın kenarına alınması bana göre Nenad Bjelica’nın en büyük hatalarından birisiydi.

Trezeguet’i dışarıya alması Trabzonspor’un kendi sahasına hapsolmasının en büyük etkisiydi. Gomez’e top atacak adam yok. Orta sahanın göbeğinde Merak Hamsik’i çok aradım. Orta sahada lafı dinlenen bir abi olmalı. O abi bugün sahada yoktu. Trabzonspor bu gece bir cenaze yıkadı. Trabzonspor’un Galatasaray’ın önünde 2. Yarıdaki gibi oynarsa kötü şeyler olur. Skor kötü olur.
Yüksek ve fazla transferlere karşıyım. Takımın abiye ihtiyacı var. Bu akşam Yunanlı oyuncu Kourbelis, istediğim randımanda değildi. Bakasetas gibi sol ayaklı bir adama atılan tüm toplar sağ ayağına atıldı. O golleri kaçırdı. Denswil yüksek rakam almasına rağmen, onunla anlaşmalı alacağı bedelde indirim yapılmalı ve takımda kalmalı. Şahane bir gol. İyi işler yaptı. Taraftar takımının durumunu gördü. Taraftarın desteği olmasaydı 1-1 skorla ayrılmak mümkün değildi. Trabzonspor Lig’e şanslı başladı. Orta sahaya tek bir oyuncu lazım. Takımı sırtlamalı. İstediği zaman atak yapabilecek, yavaşlatacak, koşturacak biri lazım. Uğurcan için söylemiyorum. Kaptan Uğurcan. O görevini yaptı. Uğurcan olmasaydı ataklar erimeyecekti.

Bu havalarda top oynamak zor ama işin bu. Hava belli ortam belli. Antalyaspor bir kapalı kutu. 10 transfer yapmış, 15 oyuncusunu göndermiş ve yeni bir 11 yapmış. Bu haliyle çok canlar yakar özellikle sahasında. Bjelica’nın takımı Galatasaray maçına hazırlaması lazım. Yenilginin rezilliği vardı. Adam gibi yenilmek vardır. Bir de kötü yenilmek vardır. Bu takımın 2. Yarıdaki son 30 dakikası benim hiç hoşuma gitmedi.”

Kaynak:Haber61 Spor Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor