Vakfıkebir Belediye Başkanı Balta 10 yılını anlattı, hedeflerini sıraladı!

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 10 yılda gerçekleştirdiği hizmetlerini anlattı.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Balta 10 yılını anlattı, hedeflerini sıraladı!

Vakfıkebir’i yeni bir vizyona kavuşturan Başkan Muhammet Balta, görev yaptığı süre zarfında hizmetleriyle ön plana çıkan bir Belediye Başkanı oldu. Eserleriyle var olmaya çalışan Başkan Balta, hedeflerinin ilk sırasında Karadağ yolu olduğunu söyledi.

GARİP GURABAYA LİMAN OLDUK
Başkan Balta, her zaman üretmeye amaçladığını, devlet kurumları ile ortak projeler koordine etmeyi planladığını belirterek, ‘Düşküne, yoksula, garip ve ihtiyaç sahiplerine sığınacak bir liman olmaya çalıştım. 1 Nisan sabahı Cumhur İttifakı kaldığı yerden Vakfıkebir halkına hizmete devam edecektir’ diye konuştu.

HALKIN DERDİYLE DERTLENDİM
Vakfıkebir Belediye Başkanı Balta, "31 Mart seçimlerini huzurlu bir şekilde tamamlayıp tekrar bu ilçeye hizmet etme onurunu yaşamak istiyoruz. Belediye başkanlığı sürecim boyunca da bu ilçenin dertleriyle dertlendik, kendi dertlerimizi arka plana attık. İlçemizin geleceği için gece gündüz çalıştık. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz " dedi.

Vakfıkebir’de görev yaptığı 10 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdiği hizmetlerini açıklayan Başkan Muhammet Balta, "Gücüm yettiğince ilçemde, kırsalda, merkeze birçok hizmete vesile olduk. Ancak “Mahkeme kadıya mülk değil”, bizler faniyiz, bir gün buralardan ayrılacağız. Geride bir eser varsa o yaşayacak, bir dua var ise o baki kalacak’ diye başladı söze. Gördük ki, fani dünyada eser bırakmak insanlığa hizmet etmek tek amacı. O zaman sorduk sorularımıza cevap aldık. ‘10 yılda ne yaptın Sayın Balta, eğer kazanırsan ne yapacaksın" dedik.

Balta ifadelerinde, "İlçemde 1250 km yol ağımızın 631 km’sini beton ve asfaltladık.183.000 metreküp taş duvar ve perde beton inşa ettik. 188.000 metrekare parke çalışması gerçekleştirdik.14 Şubat Caddesi, Kanuni Sokak, Cezaevi Caddesi, Ömer Nakkaş caddeleri sokak sağlıklaştırma projelerini hayata geçirdik. Mahallelerde yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları yaptık. Elektrik tellerinin yeraltına alma çalışmalarını bitirdik. Elektrik tellerinin direklerini yenilme çalışmalarını sürdürdük. Fol Deresi peyzaj projesi, Yeni Cami çevresinin düzenlenmesi gerçekleştirdik.

Şadırvanların çevre düzenlenmesi, plaj ve yürüyüş yolu, millet bahçesi, 16 adet çocuk oyun parkı kurduk. 46 mahalleye hizmet edebilmek adına araç parkımızı 32 yeni araçla güçlendirdik. Camilerimizin çevre düzenlemesini ve temizliğini gerçekleştirdik. Atıl durumdan otelimizi ilçemize halkımızın ve turizmin hizmetine kazandırdık.

Spor kulüplerimizi destekledik. Çocuklarımızı, gençlerimizi yalnız bırakmadık ve okullarımızın sportif faaliyetlerinde her zaman yanlarında olduk. Gasilhaneyi ilçemize kazandırdık. Mezarlık düzenlemeleri yaptık. Marka değerimiz ekmeğimizin ve geleneksel ürünümüz külek peynirinin coğrafi işaretini tescil ettik. Konserler, festivaller, tiyatrolar, paneller, seminerler, düzenledik. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk.

Özel bireylerimize koştuk. Haftanın 5 günü çocuklarımızla vakit geçirerek ve eğiterek okul çağı dışındaki yanında olduk Yayla yollarımıza yatırım yaptık. Karadağ yolunda alt yapısını bitirdik, asfalta da başladık, aldığımız destekle bu projeyi bitireceğiz. Dolgu imar planlarımızı yaptık hem de şehrimizin yeni imar planlarını yeniledik. Organize Sanayi Bölgesini ilçemize kazandırdık. Hacıköy, Büyükliman, Kirazlık hattında bölünmüş yol çalışmaları yaptık. Fol Deresi, Çamlık, Yalıköy ve Merkez derelerinde çalışmalar yaptık.

Kamu hizmetleri açısından ilçemizi Büyükliman Bölgesi’ni merkezi haline getirdik. İş-kur Hizmet Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi, Doğal Milli Parklar şefliği yöremizde bunlar 5 ilçeye hitap ediyor ve bunların tamamının yerini belediye olarak biz tahsis ettik tadilatların yaptık. Eğitime, çocuklarımızın geleceğine çok büyük yatırımlar yaptık. İlçemize fen lisesini kazandırdık. Kemaliye İlkokulunun yeni binasını yaptık.

Fen Lisesine Kapalı Spor Salonu Fen Lisesi Öğrenci Yurdu, Yüksek Okulumuza 500 kişilik KYK yurdu, İmam Hatip ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesini Proje Okulu yaptık. İlçemizi ÖSYM Merkezi yaparak burada sınava girmelerini sağladık. Yine Vakfıkebir’i E-Sınav Merkezi yaptık. Emniyet Müdürlüğü binamızı yeniledik. Uygulama Otelimizi ilçeye kazandırdık. TOKİ konutları, 112 Acil İstasyonu ve pistini belediye olarak yaparak Sağlık İl Müdürlüğümüzün hizmetine sunduk. Köprücek Sağlık Evini tamamladık. Tonya yoluna kavşak yaptık. Fol deresi üzerine yaya köprüsü yaptık. Gençlik Merkezi, ekmek temalı millet bahçesi önemli projelerimizdendir." şeklinde konuştu.

Başkan Balta 5 yıllık hedeflerini şöyle sırladı:
Yeni dönemde halkımızın özellikle hanım kardeşlerimizin hizmetine havuz kazandırmayı arzu ediyoruz. Çamlık Mahallemizde vatandaşımız doğalgazı kullanıyor ana isale hattı devam ediyor.3 ay içerisinde hedefimiz Körez, Cumhuriyet ve Çarşı Mahallesinde doğalgazla vatandaşımızı buluşturmak olacak.2024 yılında da Kemaliye mahallesi bitirip devamında da Büyükliman, Hacıköy, Kirazlık mahalleri olarak devam edeceğiz. Adliye Sarayını proje çalışmaları bitince inşaat ihalesi yapılacak.

Gülbaharhatun Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız belediye önünden karşılıklı başladı. Yavuz Selim Caminin arkasında bir proje gerçekleştirdik ve en kısa zamanda ihale edeceğiz ve vatandaşımıza güzel bir pazar yerine kavuşturacağız. Terminal karşısındaki dolgu alanını projelendiriyoruz. Hem yöresel ürünlerin satışını yapabileceğimiz hem insanların sosyal olarak faydalanabileceği alanların imar planları bitti devir alma süreci devam ediyor. Bunları da devraldıktan sonra yap işlet modeliyle sahillerimizi güzelleştireceğiz. Bütün bunları yaparken önceliğimiz alt yapıydı. Yık yak yapmadık. Çarşı içerisinde halkımız esnafımız doğalgaz zorluğu çekiyor. Bir çalışma var. Doğalgaz çalışmalarında üst yapılar belediyelerin taahhütleridir. Biz bunların tamiratını en kısa zamanda yapacağız. 31 Mart'tan sonra bizleri tekrar göreve layık görürseniz bu caddelerimizde tamamen yenileyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler