Trabzon'daki turizm hamlesi Samsun'u kıskandırdı! Şaşırtan açıklamalar

Trabzon'daki turizm hamlesi için Samsun cephesinden ilginç bir çıkış geldi.

Trabzon'daki turizm hamlesi Samsun'u kıskandırdı! Şaşırtan açıklamalar

Türk Hava Yolları, Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a direkt uçak seferlerini 5 Haziran'da başlatacak. Bu gelişme sonrası Ortadoğu Turizm ve Seyehat Acenteleri Derneği (OTSAD) Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Kırk şaşırtan açıklamalara imza attı.

Ortadoğu Turizm ve Seyehat Acenteleri Derneği (OTSAD) Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Kırk, Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a direkt uçak seferlerinin başlayacak olmasını, "Samsun turizmi öksüz bırakıldı" şeklinde yorumladı.

"Ordu-Ünye-Samsun özelinde turizm bakiyesi Trabzon'dan daha büyük"

Türk Hava Yolları'nın Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a direkt uçak seferlerini 5 Haziran'da başlatacak olması ile ilgili açıklama yapan OTSAD Kurucu Başkanı Hüseyin Kırk, "Samsun'un turizm yapısı ve bileşenleri maalesef gerçekte Samsun turizmine hizmet etmiyor. Samsun-Çarşamba Havalimanı, Trabzon'dan fiziki olarak daha iyi. Hem Ordu'ya yakın hem Samsun'a yakın. Ordu-Ünye-Samsun özelinde turizm bakiyesi Trabzon'dan daha büyük. Ama siyasi güç ve turizm paydaşları, Samsun'a hizmet etmiyor. Haziranda THY Trabzon'da başlıyor. Trabzon'da yoğunluk nedeniyle havalimanı büyük sıkıntı çekiyor. Uzungöl'de bungolov evler Arap turistlere yüksek fiyata kiralanıyor. Otel fiyatları ise Avrupa ülkeleri ile yarışıyor. Arap turistler bu durumdan çok şikayetçi bu nedenle Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler fiyatların daha ucuz olduğu Gürcistan'a gidiyor. Bu pastadan Samsun'un da faydalandırılması için bazı uçuşların Samsun'a yönlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Samsun Valiliği ve İl Turizm Müdürlüğü'ne de seslenen Hüseyin Kırk, "Samsun'da ben turizmciyim, Arap turistleri getiririm diyen acentalara güvenmesinler. Samsun'un turizm potansiyeli çok büyük. Samsun Karadeniz'in incisidir. Ama Samsun ne yazık ki turizmden istediği ve hak ettiğini yıllardan beri alamıyor." diye konuştu.

huseyin-kirk.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber