Trabzon'da Ulu önder için gözyaşı

Trabzon IMKB Kız Meslek lisesi Atatürk’ün ölüm yıldönümü sebebiyle sergi hazırladı. Atatürk’ün anıldığı sergide konferans salonunda göz dolduran konuşmalar yapıldı. Herkesin gözleri doldu Okulun her köşesinde Ulu Önder'i yad eden kareler bulunurken konfer

Trabzon'da  Ulu önder için gözyaşı

Trabzon IMKB Kız Meslek lisesi Atatürk’ün ölüm yıldönümü sebebiyle sergi hazırladı. Atatürk’ün anıldığı sergide konferans salonunda göz dolduran konuşmalar yapıldı.

Herkesin gözleri doldu

Okulun her köşesinde Ulu Önder'i yad eden kareler bulunurken konferansta onur konukları olan Kıbrıs Gazileri de yerlerini aldı. Gazilerin öğrenciler ve çocuklar tarafından büyük ilgi gördü ve onlarla resim çektirebilmek için kuyruklar oluştu.

Konferansta yapılan konuşmalarda Atatürk’ün bizlere bıraktığı vatanı olduğu gibi bırakmak yerine geliştirilmesinin Ata’ya huzur vereceği vurgulandı. Konferansta konuşma yapan Kıbrıs Gazileri ise Türk gençliğinden bir istekleri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi;

”Sizden ricamız bayrağınıza, Atanıza, cumhuriyetinize kurban olun. Bize değişik gözle bakanlar var. Vatan müdafası  için mecbur olduğumuz yerde bu sınırları aşacağız. Tarihimizi çok iyi bilin. Benim bir albayım vardı derdi ki; Gençler  tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkası yazar. Türkiye kritik noktada, coğrafyada bir yer. Bakın kenarlarımızdaki devletlerin bir tanesinde akıl var mı? Hepsi  kavga etmenin peşinde. Her lambada beş altı bayrak var ama hala çocuklar bu soğukta yalın ayak para istiyorlar. Zamanında Kıbrıs’ta böyleydi, yokluk çekiliyordu. Allah’ım kimsenin başına vermesin. Ben tekrar öğretmenlerime bu duyguyu sizlere yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Konferanstan fotoğraflar için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber