Trabzon’da kritik kar uyarısı “Can ve mal güvenliği açısından…”

Trabzon Valiliği kar yağışına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Trabzon’da kritik kar uyarısı “Can ve mal güvenliği açısından…”

Trabzon Valiliğinden kar yağışı uyarısı geldi.

Valilikten yapılan açıklamada il genelinde ulaşımda bir aksilik yaşanmadığı, Çaykara’da 4, Düzköy’de 5, Şalpazarı’nda 18, Tonya’da 8 olmak üzere toplam 35 mahalle yolumuz kapalı durumda olduğu belirtildi.

Kar ve muhtemel buzlanma durumuna karşı da zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması, , yola çıkan sürücülerin de araçlarında zincir, çekme halatı bulundurması ve mutlaka kar lastiği kullanmaları gerektiği hatırlatıldı.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İlimiz genelinde yer yer kar yağışı devam etmektedir.

Çevre iller ve ilçelerimizle ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmamaktadır.

İlimiz genelindeki 708 mahallemizden Çaykara’da 4, Düzköy’de 5, Şalpazarı’nda 18, Tonya’da 8 olmak üzere toplam 35 mahalle yolumuz kapalı durumdadır.

Kapalı yolları açma çalışmaları Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve Karayolları ekiplerimizce aralıksız devam etmektedir.

Kar ve muhtemel buzlanma durumuna karşı zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması, yola çıkan sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı bulundurması ve mutlaka kar tipi lastikler kullanmaları can ve mal güvenliği açısından önem taşımaktadır.

Mahalle ve kırsalda yaşanması muhtemel ulaşım, güvenlik, sağlık vb talepleriniz için 112 Acil Çağrı Merkezimize 7/24 ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber