Trabzon'da Hava Durumu Nasıl Olacak? Türkiye Genelinde Yağışlı Hava Bekleniyor

Türkiye genelinde yağışlı bir hava beklenirken Trabzon hava durumunun ise çok bulutlu olması bekleniyor.

Trabzon'da Hava Durumu Nasıl Olacak? Türkiye Genelinde Yağışlı Hava Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç, ülkenin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Trabzon ise ülke geneli gibi çok bulutlu günler geçirecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor.

Özellikle Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu ve Hakkâri'nin batı kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar'ın yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Güneydoğu bölgelerinde ise toz taşınımı öngörülüyor.

Trabzon'da Hava Durumu

Trabzon, çok bulutlu bir havanın etkisi altında kalacak. Gün boyunca aralıklı yağmur ve sağanak yağışların şehri etkisi altına alması bekleniyor. Hava sıcaklığının 13 derece civarında olması ve mevsim normalleri üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Tüm yurtta sıcaklıkların yarın genel olarak 1-3 derece azalacağı, ancak mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batılı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, 13 derece.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 12 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı, 17 derece.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18 derece.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 19 derece.

Yurt genelinde yağışlı havanın etkisi altında bir gün geçirilirken, vatandaşların hava durumu raporlarını takip etmeleri ve olası çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber