Trabzon'da çığda arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonu altında Trabzon'da çığda arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Trabzon'da çığda arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonu altında, İtfaiye ve İl AFAD ekiplerinin katılımıyla Zigana Dağı'nda çığda arama ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Trabzon'un genel olarak kış şartlarının zor geçmediği bir şehir olmasına rağmen, geçmişte yaşanan çığ felaketlerine dikkat çekilerek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama sorumluluğunun önemi vurgulandı.

whatsapp-image-2024-03-08-at-17-20-28-2.jpeg

25 Ocak 2009 yılında Zigana Dağında yaşanan ve 17 vatandaşın hayatını kaybettiği çığ felaketi ile birlikte, şehrin Akçaabat, Çaykara ve Maçka ilçelerinde çığ nedeniyle 60 vatandaşın yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Bu bağlamda, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin sürekli hazır durumda olmasının hayati önemi üzerinde duruldu.

whatsapp-image-2024-03-08-at-17-20-28-1.jpeg

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlere müdahale kapasitesini artırmak amacıyla bir arama ve kurtarma ekibi oluşturuldu. Bu ekip, kentsel ve doğal her türlü şartta müdahale ed​​​​​​​ebilecek şekilde eğitilmiş ve donatılmıştır. Köpekli arama ve su altı ve üstü kurtarma operasyonlarını yürütebilecek akredite personele ve iki adet arama kurtarma köpeğine sahip olan ekip, bölgedeki sel, heyelan ve boğulma olayları gibi çeşitli afetlere başarıyla müdahale etmiştir.

whatsapp-image-2024-03-08-at-17-20-28.jpeg​​​​​​​

Tatbikat, Zigana'da gerçekleşen bir çığ düşmesi senaryosunu temel alarak, kar altında kalan iki vatandaşın aranması ve kurtarılmasını içermekteydi. Tatbikata, çığda arama ve kurtarma özel teçhizatına sahip İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan iki araç ve sekiz personel ile Trabzon İl AFAD Müdürlüğü'nden iki araç ve on üç personel katıldı. Bu tatbikat, müdahale ekiplerinin arazi ve mevsimsel şartlara adaptasyonunu sürekli olarak geliştirme ve reaksiyon sürelerini kısa tutma amacını taşımaktadır.

whatsapp-image-2024-03-08-at-17-20-26-1.jpeg​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber