Trabzon'da Boztepe Seyir terasına büyük ilgi! "Seyrine doyum olmuyor"

Trabzon’da yapımı tamamlanıp açılışı gerçekleştirilen Boztepe Seyir Terası şehrin yeni gözde mekânlarından biri oldu.

Trabzon'da Boztepe Seyir terasına büyük ilgi! "Seyrine doyum olmuyor"

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Boztepe Seyir Terası hizmete açıldı. Tüm yüzeylerin ahşap, bazı terasların ise cam olarak tasarlandığı proje Kızlar Manastırı’ndan başlayan ve doğu yönüne doğru uzanan yaklaşık bin 100 metre uzunluğundaki seyir terası ve gezinti yolu hizmete açılmasının ardından şehrin en çok rağbet gören yerlerinden biri oldu.

trabzonda-boztepe-seyir-terasina-buyuk-ilgi.jpg

Yaklaşık 5 bin metrekare alana yapılan proje, kazı ve dolgu en az yapılacak şekilde yerden en az 20-30 santimetre yükseklikte çelik ayaklar üzerine ahşap platform olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 250 ton çeliğin kullanıldığı projede hizmet binaları araziye gömülü olarak inşa edildi.

trabzonda-boztepe-seyir-terasina-buyuk-ilgi3.jpg

Trabzon’un ilk seyir terası olarak Boztepe’de hayat geçen bu proje uzun zamandır merakla bekleniyordu. 23 Nisan'da yoğun bir katılım ile açılışı gerçekleştirilen seyir terası günlerdir vatandaşın ilgi odağı oldu. Kentin cazip noktalarından biri haline gelen teras turist ve ziyaretçiler içinde doğal güzelliklerle dolu bir yürüyüş platformu haline geldi. Eşsiz manzarasıyla kendine hayran bırakan Boztepe seyir terasında 2 adet kafeterya, 2 adet de cam kaplama teras yapıldı.

trabzonda-boztepe-seyir-terasina-buyuk-ilgi4.jpg​​​​​​​

Seyirlik alanı en güzel olan yerlerde 2 adet ahşap kent balkonu inşa edildi. Balkonlarda bulunan kamelya, salıncak, ahşap döşemeli oturma alanları ve yeşil alanlar ise vatandaş için konforlu bir alana dönüştürüldü. Trabzon’un yeni gözdesi olan Boztepe Seyir Terası’na bir yorum da Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten geldi. Genç sosyal medya hesabında Boztepe’den kareler paylaşarak, “Seyrine doyum olmuyor” ifadelerine yer verdi.

​​​​​​​trabzonda-boztepe-seyir-terasina-buyuk-ilgi2.jpg​​​​​​​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler