Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın Mevlit Kandili Mesajı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Mevlid Kandili mesajı yayınladı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın Mevlit Kandili Mesajı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Mevlit Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odağı, yüce şahsiyet Hz. Peygamber’in doğumunu idrak ettiğimiz; onun hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, kerem ve cömertliğini kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenme fırsatıdır.

Kandiller, aynı zamanda, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, gönüllerimizi arındırmanın, kendimizi bilme ve bulmanın kutlu zaman dilimleridir. Bu vesile ile âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyayı teşriflerini müjdeleyen Mevlit Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.

​Bir fazilet güneşi ve hidayet kaynağı olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. Hz. Peygamber (sav)’in her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Peygamber Efendimizin örnek ahlâkı, yüce kitabımız Kur'an ahlâkıdır. O'nun üstün ahlâkı, örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği üstün değerlerin tümü bütün insanlık için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir evrensel niteliktedir.

​İnsanlık bugün de içine düştüğü karanlıklardan, Kur’an’da ‘etrafını aydınlatan bir kandil’ olarak nitelenen Sevgili Peygamberimizin yaydığı aydınlığa sığınmakla kurtulabilecektir. Bu vesile ile Trabzonlu hemşehrilerimin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin milletimize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini Yüce Yaratan’dan niyaz ediyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler