Trabzon Limanı’na İngilizler neden talip oldu?

Haber61/Haber Sevisi - Levent Ustabaşı   ABD’nin İran’a ambargoyu kaldırması sonrası bölgede yeni bir hareketlenme oldu. Gündeme gelen ve büyük tartışma konusu olan noktalardan biri de Trabzon Limanı oldu.    Ambargonun kaldırılması sonrası İran’ın Trabzo

Trabzon Limanı’na İngilizler neden talip oldu?
Haber61/Haber Sevisi - Levent Ustabaşı
 
ABD’nin İran’a ambargoyu kaldırması sonrası bölgede yeni bir hareketlenme oldu. Gündeme gelen ve büyük tartışma konusu olan noktalardan biri de Trabzon Limanı oldu. 
 
Ambargonun kaldırılması sonrası İran’ın Trabzon Limanı’nı alacağı söylentileri artmaya başladı. Trabzon Liman Başkanlığı yetkilileri bu iddiayı yalanladı. Lakin şu anda liman yönetimi ve Albayrak Holding, İngilizler teklifi üzerinde çalışıyorlar. Kazakistan’da 2018 yılında başlayacak olan petrol arama ve çıkarma çalışmaları için Trabzon Limanı’nın bir kısmını tıpkı Almanların yaptığı gibi kiralamak istiyor.
 
KİRA PAZARLIĞI 3 MİLYON DOLARDAN BAŞLAYACAK
Afganistandan çekilen Alman askerlerin Trabzon Limanı'nda lojistik aktarma noktası olarak kullandığı tesis 3 yıl boyunca burada kalmıştı. Bu 3 yıl için Almanlar limana 3-4 milyon dolar civarında para ödemişti. İngilizler de limanın bir kısmını kiralamak için 3 milyon doları gözden çıkardığı, liman yönetiminin de proje üzerinde çalıştığı önümüzdeki günlerde kiralama için İngiliz firma yetkilileri ile bir araya gelineceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber