Trabzon için 2023 yılı ihracat rakamları açıklandı! Zirvede o ürün var

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon için ihracat rakamlarını Haber61 TV yayınında açıkladı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Haber61 TV'de Editör Masası programında Gazeteci Osman Şişko'nun konuğu oldu.

Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'da 2023 yılının ilk 7 ayında yapılan ihracat rakamlarını açıkladı.

Gürdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"FINDIK İLK SIRADA"

"Trabzon'da ilk 7 ayda fındık 363 milyon Dolar, yaş meyve sebze 124 milyon Dolar, su ürünleri 107 milyon Dolar ihracat sağladı. Şu anda Trabzon'da Ağustos sonu itibariyle 717 milyon Dolar ihracat var. Geçen yıla göre yüzde 3'lük bir düşüş var. Sezon sonuna kadar bu rakam toparlanabilir."

"CARİ AÇIĞININ KAPATILMASINDA ROL OYNUYORUZ"

"Ülkemize katkısız ve katıksız direkt döviz girdisi sağlıyoruz. Cari açığın kapatılmasında önemli rol oynuyoruz ama bölgemiz açısından bakınca bunun konuşulduğunu ve gündem olduğunu görmüyoruz. Dertlerimizi çözülmüyor."

"5 MİLYAR SEVİYESİNE ÇIKMAK İÇİN..."

"Cumhurbaşkanımız Trabzon'a geldiğinde 5 milyar Dolar'lık hedef koydu. Şu an bu seviyeye çıkmamız için Trabzon'un yatırım açısından cazip hale gelmesi gerek. Sanayi bölgelerinin kurulması, mevcut sanayi bölgelerinin eksiklerinin giderilmesi gerek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber