Trabzon Emniyetinden uyuşturucu ile mücadele eğitimi

Trabzon Üniversitesi ile Trabzon Emniyeti düzenlenen panelde uyuşturucu ile ilgili uyarılarda bulundu.

Trabzon Emniyetinden uyuşturucu ile mücadele eğitimi

Trabzon Üniversitesi ile Trabzon Emniyetinin birlikte düzenlediği Narkotikle Mücadele ve Gençlik konulu panelde polis, üniversiteli gençleri özellikle ilgi, merak ve çevre konularında uyardı.

Programda uzmanlar uyuşturucu maddenin bir kez alınmasının bile gençlerin hayatını karartabileceğini vurguladı.

Trabzon Emniyetinden uyuşturucu ile mücadele eğitimi

KÖTÜ KLİPLERE DİKKAT
TRÜ Mahmut Goloğlu Kültür merkezindeki programda Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinden Komiser Erdoğan Özer uyuşturucu madde alışkanlıkları ile ilgili olarak gençleri bilinçlendirdi. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı ve yardımcıları ile öğrencilerin katıldığı programda öğretim görevlilerinden Emrah Ağın da gençleri eğitirken korumanın önemine işaret etti. Narkotik eğilim yönünden her şeyin çevre, ilgi ve merak unsurları ile başladığını belirten Komiser Erdoğan Özer, “Uyuşturucu dünyasında bir arz bir de talep grupları var. Arz grupları çevreyi kullanıyor. Ekseri olarak gençler hedef alınıyor. Çünkü onların hareketliliği daha fazla oluyor. Arz odaklarınca gençler daha cazip bulunuyor. Ayrıca kötü filmlerle denetimsiz bazı video kliplerde bağımlı görüntüler veren şarkıcılardan etkilenmelerin de son dönemlerde narkotik mücadeleyi kötü etkilediğini üzülerek gördük” dedi.

Trabzon Emniyetinden uyuşturucu ile mücadele eğitimiEN İYİSİ UZAK DURMAK
Bir kereden bir şey olmaz sanılarak başlanılan uyuşturucu madde alışkanlığının asla bir kere ile sınırlı kalmadığını anlatan Özer, “En başta ‘ben keyif için alıyorum istesem bırakırım’ diyenler daha sonra madde almadıklarında ulaşamamaya bağlı olarak aşerme ve atak geçirebiliyor. Bu da bize ne yazık ki, ‘bir kereden çok şey ölür’ dedirtiyor. En iyisi uyuşturucuya bir kez bile bulaşmamaktır” uyarılarını yaptı. Programda Narkotikle mücadele biriminden polis memuru Gözde Bayram da etkili bir sunumda bulundu. Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğünden Dilber Turan Aslan kısa adı KADES olan Kadın Acil Destek Sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Panel sonunda bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı hem Trabzon Emniyeti’ne, hem de katılımcılara teşekkür ederken gençleri korumanın yolunun etkin bilgilendirmeden geçtiğinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber