Trabzon'dan balığın peşine Sinop'a gittiler ama...

Trabzon'dan Sinop'a avlanmak için giden balıkçılar denize açılamadı.

Trabzon'dan balığın peşine Sinop'a gittiler ama...
Türkiye'nin farklı kentlerinden tekneleriyle Sinop'a gelen çok sayıda balıkçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadı. 

Trabzon'dan Sinop'a gelen balıkçı Mustafa Kaya, Karadeniz açıklarında başlayan şiddetli rüzgarın iki gündür devam ettiğini söyledi. 

Olumsuz hava koşulların avcılık yapılmasına müsaade etmediğini dile getiren Kaya, bu nedenle diğer balıkçılar gibi teknelerini iskeleye demirlediklerini belirtti.

Havaların ne zaman normale döneceğini bilmediklerini ifade eden Kaya, "Bir anlamda bizim için dinlenme oldu. Çünkü günlerdir denizde avcılık yapıyorduk. Özellikle palamut çok fazla olduğu için yorulmuştuk. Şimdi hem dinleniyor hem de yıpranan ağlarımız varsa onları onarıyoruz. Teknelerimizin motorlarını gözden geçiriyoruz. Hava şartları uygun olursa yeniden denize açılacağız. İnşallah yarın yine denize açılır ve bol miktarda palamut avlamaya devam ederiz." diye konuştu.

Kaya, sezonun kendileri açısından iyi geçtiğini vurgulayarak, "Havalar soğudukça palamut daha bol olacak. Zaten şu dönemde görüldüğü gibi palamut avcılığı çok yoğun geçiyor ama biz daha da bollaşacağını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler