Trabzon'da Saadet Partisi bir araya geldi

Eylül ayı divan toplantısı yapıldı

Trabzon'da Saadet Partisi bir araya geldi

Saadet Partisi (SP) Trabzon Başkanlığının Eylül ayı İl Divan Toplantısı, Parti İl Binasında geniş bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.  İl Başkanı Cevat Kurt’un başkanlık ettiği toplantıda, Planlama ve Koordinasyondan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selçuk Özderya, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE 3 AYDIR NORMALLEŞEMEDİ

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da hain bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özderya, ülkenin halen bu olumsuzlukların etkilerini yaşadığını ve OHAL kanunlarıyla idare edildiğini söyledi. Darbenin arkasında güçlerin doğru tespit edilmesinin, yürütülecek mücadelenin başarıya ulaşması için şart olduğunun altını çizen Özderya, “Bu hain darbe teşebbüsü, temelleri Irak ve Afganistan’ın işgaliyle atılan Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) bir parçasıdır. Evvela bunu doğru teşhis etmeliyiz. Maalesef ülkemizi idare edenler, başlangıçta ‘Darbenin arkasında ABD var’ dediler ama sonra bunu yalanladılar. Oysa ABD Başkan Adayı Trump bunun arkasında CIA’nın olduğunu dile getirmiştir. Hükümet bu ifadesinin arkasında duramadığı için doğru çözümler de üretemez” dedi.

Darbe girişiminin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Türkiye’nin halen OHAL Kanunlarıyla yönetilmesinin de doğru olmadığını savunan Selçuk Özderya, TBMM’nin by-pass edildiğini belirterek bugüne kadar normal sürece geçiş sağlanamamasının Hükümet adına bir başarısızlık olduğunu ifade etti. Darbenin ardından bir algı operasyonu yönetildiğine de dikkat çeken Özderya, “Sorumlu muhalefet gereği Hükümetin yanlış icraatlarını dile getirince hemen ‘Siz darbeci misiniz?’ suçlamasına maruz kalınıyor. Bu algı operasyonu ülkenin menfaatine değildir. Suriye’de olaylar başladığında yaptığımız uyarı için, ‘Siz Esadçı mısınız?’ dediler. Ergenekon sürecinde yaptığımız, ‘Darbecileri temizleyin ama ordumuzu yıpratmayın’ dedik, bizi darbecilere destek olmakla suçladılar, algı operasyonu yaptılar. Bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Unutulmasın ki, Milli Görüşçüler asla darbeden yana olmazlar, çünkü darbelerden en fazla bizler mağdur olmuşuzdur” Diye konuştu. Özderya, yapılan bütün algı operasyonlarına rağmen, sorumlu muhalefet gereği Hükümetin yanlışlarını dile getirmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.


İSLAM BİRLİĞİ KURULMADAN İSLAM ÜLKELERİNE HUZUR GELMEZ
Suriye, Irak, Filistin gibi İslam diyarlarında yaşanan sorunların çözümü için İslam Birliğinin kurulmasının şart olduğunu kaydeden Özderya, “Ne Avrupa, ne ABD ne de başka bir uluslararası güç, bu problemleri çözemez. Onun için Milli Görüşün yıllardır savunduğu İslam Birliği bir an önce kurulmalıdır” dedi.

FINDIK FİYATI 30 LİRADAN AZ OLMAMALIDIR

Bölgemizin en önemli tarım ürünü olan fındık fiyatıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Özderya, şöyle konuştu.
“Üreticide, fındık fiyatının 15 lira olması yönünde bir beklenti var. Fakat Hükümetin uyguladığı üretim yönü olmayan ve faize dayalı ekonomik programlarla fındık fiyatı 15 lira olmaz. Zaten fındığın hakkı 15 lira da değildir. Milli Görüşün koalisyonda bulunduğu dönemde bir kilogram fındık ile 22 ekmek alınıyordu. Ekmeğin bugün 1,5 lira olduğunu düşünürsek fındık fiyatı en az 30 lira eder. Yani Milli Görüş kriterlerine göre fındık fiyatı 30 liradır” dedi.

TÜRKİYE BU İKTİDAR DÖNEMİNDE 4 KAT BORÇLANDI
Türkiye’nin bu iktidar döneminde 4 kat borçlandırıldığına ve borcun 800 milyar dolar civarında olduğuna dikkat çeken Selçuk Özderya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İktidar, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımların iki katını yaptığını iddia ediyor ama unutulmasın ki bu iktidar döneminde borç da 4 katına çıkarıldı. 200 milyar dolar civarında olan borcu 800 milyar dolara çıkardılar. Sen bu millete iki kat hizmet yaptın fakat borcu da 4 kat artırdın. Devlet aldığı borca faiz ödedikçe fındığa da, çaya da para kalmıyor.”

5 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA GELİR ELDE EDİYOR
Türkiye’deki 5 milyon asgari ücretlinin açlık sınırı olan 1492 liradan daha az kazancının olduğunu belirten Özderya, “Milli Görüş’ün koalisyon ortağı olduğu dönemde asgari ücret ile 42 adet tüp alınıyordu. Bugün asgari ücretlinin kazancı olan 1300 lira ile kaç tüp alınabiliyor? 5 milyon asgari ücretli, aileleriyle birlikte 15 milyon insan, yoksulluk sınırının 4200 lira, açlık sınırının ise 1492 lira olduğu bir ülkede 1300 liraya talim ediyor” diye konuştu.

BÜYÜK KONGREDE EN HAYIRLI KARAR ORTAYA ÇIKACAKTIR
30 Ekim 2016 tarihinde yapılacak Saadet Partisi Büyük Kongresi hakkında da konuşan Özderya, yapılacak istişareler sonucunda en hayırlı kararın verileceğini ve Milli Görüşün aziz milletimizin önüne sorunların çözümüne yönelik projeleri koyacağını belirterek kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Toplantıda İl Başkanı Cevat Kurt da, teşkilat çalışmalarına yönelik bilgilendirici bir konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber