Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi seçim öncesi son kez toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yaklaşan yerel seçim öncesi son kez toplandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi seçim öncesi son kez toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçim öncesi son kez toplantı yapıldı.

Meclisin son toplantısında Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan gelen bir madde ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 6 madde karara bağlandı.

Trabzon'da 5 yıllık görev süresince yapılan çalışmaları anlatan bir video izletildi. Sonrasında Belediye Meclis üyelerine söz verildi ve görüşleri alındı.

murat-zorluoglu.webp

meclis.webp

BİRAZ DAHA İNSANLARA SARILSAYDINIZ ÇOK FARKLI OLABİLİRDİ"

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, "İçimizden geleni söylememiz lazım. Trabzon'a çok büyük hizmetler yaptınız. Önemli seferler kazanırdınız. İlçelere de aynı şekilde. Biraz daha insanlara sarılsaydınız çok farklı şeyler olabilirdi. Bizim de son seçimimiz daha belediye başkanlığı düşünmeyeceğiz ama siyasete devam edebiliriz. Helallik istiyorum. Teşekkür ediyorum." dedi.

meclis-1.webp

KADER ARKADAŞLIĞIMIZ AYRILIRKEN DE DEVAM EDİYOR

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, "Geldiğiniz gün bir karşılaşmamızda kader arkadaşıyız demiştiniz. Aynı kader arkadaşlığı ile gidiyoruz. Bu göreve burada nokta koyuyoruz. Güzel günler yaşadık. Güzel anılarımız oldu. Hoş bir seda ile buradan ayrılıyoruz. Trabzon'a vermiş olduğunuz güzel hizmetler oldu. Damga vudunuz. Bizimde bu hizmetlere bir el olarak katkımız olduysa çok mutlu olduk."

gursoy.webp

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Bir çok dostluk edindik. Güzel anılarımız oldu. İlçelerimize yapacağımız hizmetlerle ilgili yarıştığımız oldu. Sizlerle beraber bu dönemde güzel işlere imza attığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

"BEN BU ŞEHRİN ÇOCUĞUYUM"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meclis üyesi oldum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın onayı ile Başkan vekili olum. En fazla mesai süremin geçtiği yer bu meclistir. Ben bu toprakların çocuğuyum. Benim çocukluk yıllarımda bu Trabzon sanayi şehriydi. Ben döndüğümde tamircisi bir kalmamıştı. Sağlık merkeziydi, şimdi hastalarımız dışarıya gidiyor. Toptancı şehriydi, şimdi neredeyse bütün ürünleri Samsun'dan alan bir şehir oldu. Altyapı ve mekan eksikliği nedeniyle futbolcu çıkaramayan, Üniversite tercihlerinde bile tercih edilmeyen bir Trabzon vardı. Ben bir slogan buldum. Şehirde yaşama sebeplerini artırmak. Size teşekkür ediyorum. Şehirde yaşama sebepleri gözle görülür şekilde arttı. Vatandaşa sarılmadığı doğrudur ama işe dört elle sarıldı. İyi ki işe güce sarıldınız. O Trabzon'dan öyle bir Trabzon'a evrildik ki; 4 dakika geç gelen otobüsün hesabının sorulduğu bir şehir olduk." dedi.

meclis-2.webp

“ADALETİNİZE ŞAHİDİM”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Ben şahidim bu şehirde adaletli bir şekilde hizmet etmeye çalıştık. Adaletli bir insan olarak bu şehrin ve ilçemiz insanlarını nezdinde hafızalarda kalacaksınız. Bu şehre vermiş olduğunuz yönetim sistemine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Helallik istemiyorum, bu şehirde daha çok işler beraber yapabiliriz. Bu sözler bir gerçekliği bu meclisin önünde söylemek istediğim için konuşma yaptım" dedi.

biyik.webp

"BEŞİKDÜZÜ OLARAK BÜYÜKŞEHİR İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK"

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun açıklamasında, "1982'de Trabzon’a geldim. Çok belediye başkanları gördüm. Biri Karakullukçu diğeri Murat Zorluoğlu. Biz Beşikdüzü belediyesi olarak Büyükşehir belediyemizle işbirliği içinde olduk. Yaptığınız güzel hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

"BENİM VEFA BORCUM MUSALLADA BİTER"

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, "Bugün kitabın ortasından konuşalım. Zaman su gibi aktı. Ben oldum olası siyaseti sevemedim. Ben emekli olduktan sonra parti çağırdı. Geçen dönem aday değildim. Dışardan biri olması gerekiyordu, istemesem de görev geldim. Burada ne şahsım adına ne partim adına konuştum. Milletim adına şehir adına konuştum. Benim develete bir vefa borcum var. Beni okuttu, iş verdi, meclis üyesi yaptı, emekli oldum hala maaş veriyor. Benim devlete vefa borcum musalla da biter. Ben herkeste memnunum. Teşekkür ediyorum. Borçlanma konusunda anlaşamadık ama gerisinde anlaştık. Verdiğiniz emeklerde dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber