Sümela’da turizm gelirleri azalıyor

Sümela Manastırı’nın tadilat süreci tamamlanarak turizme kazandırılsa da bazı olumsuz durumlar bulunmaktadır.

Sümela’da turizm gelirleri azalıyor

Sümela Manastırı’nın tadilat süreci tamamlanarak turizme kazandırılması, ilçe halkımızı sevindirse de, ne yazık ki müze çevresindeki planlama hatalarından dolayı turizm gelirleri azalmakta ve ilçe halkı istihdam konusunda olumsuz etkilenmektedir.

Bölgedeki tesisin ihale bedelinin yüksek olmasının yanı sıra, tefe-tüfe oranında kira artışı yatırımcıyı istikrarsız hale getirmektedir. Yüksek bedellerden dolayı yatırımcı istikrarsız hale gelir ve tesisler boş kalırsa kamu zarara uğramış olacaktır. Yaz sezonu boyunca yöre halkından 40-50 kişinin sadece burada bulunan tesislerde istihdam edildiğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Sümela’da turizm gelirleri azalıyor

Özellikle bölgedeki ulaşım planlaması turizm gelirlerinin azalmasının en büyük sebebi. Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerin bulunduğu bölgedeki otoparklar dolmadan, tesislere birkaç km uzaktaki otoparklara araçları park ettirip, dolmuşlarla direkt olarak müzeye çıkarması bölgedeki işletmenin cazibesini düşürmekte ve turizm gelirlerine zarar vermektedir. Aynı zamanda tesisten uzak olan otopark bölgesinde yapılan büfe vb işletmeler, yukarıdaki tesislere zarar vermektedir.

Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan bu tesisler ihale edilirken yatırımcının istikrarlı olması, dolaylı olarak bölgedeki turizm gelirleri ve istihdamın artacağı göz önünde bulundurularak yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Bu şekilde turizm sezonu öncesi bölgeden daha iyi verim alınması hedeflenmelidir.

21 Haziran’da yeniden gerçekleşecek olan ihaleye katılan olmaz ise, mevcut işletmeleri Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesis olarak değerlendirmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Beşirli, Ganita ve diğer bölgedeki kaliteli, temiz ve güler yüzlü hizmetiyle müşterilerinin memnuniyeti kazanan sosyal tesislere bir yenisini Sümela’da eklenmesi halkımızı ve bölgeye gelen müşterileri memnun edecektir.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler