Büyükşehir Belediyesi’ne vektörle mücadele eğitimi verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi farklı alanlardaki eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda “Vektörle Mücadele ve Sahipsiz Hayvanlar” konusunda teknik ve uygulayıcı personel eğitildi.

Büyükşehir Belediyesi’ne vektörle mücadele eğitimi verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında imzalanan eğitim protokolü kapsamında ‘Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi’ teknik ve uygulayıcı belediye personellerine online olarak eğitim verildi.

Vektörle mücadele kapsamında kullanılan ilaçların zehir niteliğinde ve son derece güçlü maddeler olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, “Bu tür kimyasalların kullanılması noktasında dikkatli ve bilinçli olunmalı. Çevre ve halk sağlığı açısından bu çok önemli” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne vektörle mücadele eğitimi verildi

BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, eğitim protokolleri ve çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in riyasetinde yürüttüklerini belirterek, hizmet içi eğitimin kurumsal kapasiteyi güçlendirdiğini söyledi. Katılımcılara eğitim, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Filazi tarafından verildi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Vektörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden 2 müdür, 1 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 5 teknik personel, 5 veteriner hekim, 29 uygulayıcı personelin katıldığı eğitim sonunda personele katılım belgeleri takdim edildi.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ
Aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, “Sokak Hayvanları ve Vektörle (hastalık taşıyan canlılar) Mücadele” konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme programını uzman ekipleriyle birlikte gerçekleştiriyor. 18 ilçede Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen 30 okulda toplam 3 bin 105 öğrencinin bilinçlendirildiği program öğrencilerden büyük ilgi gördü. Keyifli dakikalar yaşayan öğrenciler, program sonunda merak ettikleri soruları Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli Veteriner Hekim Elif Can Sinan ile Ziraat Mühendisi Cihat Çolak tarafından cevaplandırıldı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler