Önce namaz sonra eylem!

Trabzon'da şehitler için cenaze namazı kılındı.

Önce namaz sonra eylem!
Haber61 / Haber Servisi

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde İskerderpasa Camii'nde Cerablus'ta şehit olanlar için gıyabında cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından kılınan gıyabında cenaze namazı kılındıktan sonra Trabzon sivil inisiyatifi tarafindan açıklama yapıldı. İnisiyatif sözcüsü Abdulkadir Yılmaz'ın yaptığı açıklamada, Suriye ve Halep'teki sivil halkın sistematik bir soykırıma tutulduğunu söyledi. Abdulkadir Yılmaz rejim uçaklarının her saat katliam yaptığını belirterek şunları söyledi: Şehirlerde elektrik yok. Hastaneler işlemez halde. Ameliyatlar yapılamiyor. Eger Halep'te yaşanan soykırım son bulmaz ve dünya dur demezse bu yangın tum dunyayi saracak.

Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye halkının nefes aldığını söyleyen Yılmaz, operasyonda şehit olan askerlere rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Cami avlusunda yapılan eylem tekbir sesleriyle son buldu. Trabzon sivil inisiyatifinin öncülügünde yapılan açıklamaya Trabzon İHH Vakfı, Doğu karadeniz Akıncıları, Cihannuma, Diyanet-Sen, Toçbir-sen, Kadem, Tümsiad, Hizmet İş, Müsiad gibi pek çok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber