MHP Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Keleş "Yaylalarımızda turizmin gelişmesi için..."

MHP Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Keleş, yayla turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Keleş "Yaylalarımızda turizmin gelişmesi için..."

Cumhur İttifakı MHP Çarşıbaşı Belediye Başkanı Adayı Ahmet Keleş seçim çalışmalıdır tüm hızıyla devam ettirirken projelerini vatandaşlarla paylaşıyor. Keleş, Çarşıbaşı’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için yayla turizmini aktif hale getireceklerini ve turizm hamlesi başlatacaklarını söyledi.

Keleş, seçim çalışmaları kapsamında Yavuz Mahallesi Fatih Sokakta vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Adayı Keleş, ilçenin ekonomisini daha da canlandırmak için turizm konusunda da bazı adımların atılması gerektiğini belirterek, “Öncelikle çok güzel yaylalarımız var. Bunları turizme kazandırmamız gerekiyor. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalarla yayla turizmini daha aktif bir noktaya taşıyacağız. Peki bunu nasıl yapacağız? Yaylalarımızda turizmin gelişmesi için öncelikli olarak konforlu bir ulaşımı sağlamamız gerekiyor. Bu yol Yavuz Grup Yolu. Yaylalarımıza ve turizm merkezlerine kadar ulaşan bir yol. Bu nedenle Yavuz Grup Yolunun devamında yer alan eksiklikleri gidereceğiz. Şahinli Mahallesi girişindeki köprü dar. Buraya bir köprü daha yapılması gerekiyor. Yayla yolunda bir miktar betonlama yapıldı. Geriye kalan kısmı da tamamlanması gerekiyor. Bu noktada bakan ve milletvekillerimizin de desteği var. Göreve gelir gelmez kalan betonlamayı da tamamlayıp yayla turizmine sahil turizmiyle birleştirmiş olacağız. Yol bitince de yayla yolu üzerinde küçük ticarethaneler oluşturulacak. Böylelikle hem ekonomik girdi sağlanacak hem de istihdam alanları ortaya çıkacak.” dedi.

İlçede turizm yönelik yatırımların için konaklama noktasında da çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Keleş, “İlçedeki bir diğer önemli eksiğimiz de konaklama alanındadır. Bu hem üniversite öğrencilerimiz hem de turistler için elzem bir konudur. Bu tesisleri ilçemize kazandırmak için teşvik edici çalışmalarımız olacak. Turizme yönelik konaklama tesislerini ilçemize kazandırdığımız anda turistler gibi öğrencilerimiz de ilçe dışında kalmak zorunda kalmayacak. Tabi ki öğrenciler için sosyal ve kültürel alanları da artırmamız gerekiyor. Bu konuda zaten başlamış ve devam eden bir Millet Bahçesi projesi var. Böylelikle ilçede ikamet edecek olan hem eğitimden hem de turizmden gelen kazancı ilçemiz içerisinde tutarak ekonomik olarak da şehrin değer kazanması sağlanacak.” diye konuştu.

Daha sonra vatandaşların bazı konulara ilişkin sorularını cevaplayan Keleş, kendisine gösterilen teveccühe teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber