Mahmut Yazıcı: “İhtiyaç doğduğu için aday olduk”

Trabzon Barosu Başkan Adayı Mahmut Yazıcı Haber61’e konuştu.

Trabzon Barosu Başkan Adayı Avukat Mahmut Yazıcı Olağanüstü Genel Kurul’da Haber61’e açıklamalarda bulunarak, ihtiyaç doğduğu için aday olduklarını söyledi.

Çoklu Baro sistemine karşı olduklarını vurgulayan Mahmut Yazıcı, “Bizde çoklu baroya karşıyız. Barolar bir bütün olmalı, birlikte hareket etmeli” dedi.

Mahmut Yazıcı şu ifadeleri kullandı;

“İHTİYAÇ DOĞMASI NEDENİYLE ADAY OLDUK”

Şimdi günümüz toplumunda en çok yazan en çok okuyan sürekli okuyarak kendisini güncelleyen bir kesimin temsilcileri olarak burada toplanıyoruz. Burada arkadaşlarımız ile birlikte bu gün geleceğimiz için düşünme, çözüm önerisi getirme amacıyla bir aradayız. Burada vereceğimiz karar geleceğimize ilişkin çok büyük bir anlam kazandığını ifade etmek istiyorum. Biz ekip arkadaşlarımızla birlikte bir ihtiyaç doğması nedeniyle aday olduk. Şimdi mesleğimizin toplum nazarında her geçen gün erozyona uğraması her geçen gün mesleğimiz adına istenmeyen hadiselerin yaşanması bizi bu yola yönlendirdi. Mesleğimizin uğradığı erozyon her geçen gün yeni kayıpların olması sebebiyle biz ekip arkadaşlarımızla birlikte bir yola çıkmaya karar verdik. Biz projelerimiz üzerinde konuşulmak istiyoruz, çözüm önerilerimizi getirmek istiyoruz. Genel kurulumuzda artık fikirlerin çatışması gerekiyor. Yani bu amaçla yola çıktık. Şimdi mesleğimiz dediğimiz gibi her geçen gün itibar kaybediyor. Yeni şeyler söylemek ve bir şeyler yapmak amacıyla bizde ekip arkadaşlarımızla birlikte göreve talip olduk. Hizmet etmek istiyoruz. Çözüm önerisi getirmek istiyoruz. Proje üretmek istiyoruz. Genç, heyecanlı ve dinamik bir ekibe sahibiz. O amaçla yola çıktık. İhtiyaçtan doğdu yani onu da söylemek istiyorum özellikle ki şimdi mevcut yönetimin yönetim anlayışının doğurduğu bir ihtiyaç nedeniyle farklı bir ses yeni bir nefes olma adına bir yola çıktık. Çalışma arzusu içerisindeyiz.,

“BİR VİZYON GETİRMEK İSTİYORUZ”

Bizim avukatlık ücretinin altıda biri oranında olan CMK ücretlerimiz var. Yani bugün asgari ücret tarifesinden harcanan mesainin, verilen emeğin karşılığı olarak asgari ücretin bile çok daha altında olan CMK ücretlerimiz var. Biz bunun arttırılması için bir mücadele sergilemek istiyoruz. Bu amaçla da genç meslektaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Bu amaçla birçok yeni projemiz var. Mesela bizim genç meslektaşlarımız için veya gece vakti özelliklede biz gece 00:00, 01:00, 03:00, 05:00 saatlerinde adliyelerde veya emniyetlerde yada karakollarda genç meslektaşlarımız CMK hizmeti vermekte. Araçları olmayan meslektaşlarımız için araç tahsis etmeyi planlıyoruz. Ayrıca şu fikrimizin mücadelesini vermek istiyoruz ki bizim vekalet pulu diye bir gelirimiz var. Bu vekalet pulu tamamen baroların lüks harcamalarının finansmanını sağlıyor. Ama biz bunun artık baroların harcamalarında değil artık avukatın yararında kullanılması gerektiği kanaatindeyiz. Bu amaçla Trabzon Barosu’ndan başlayarak Barolar Birliği nezdinde veya bakanlıklar düzeyinde bu vekalet pulunun avukatlar yararına kullanılmak veya ikinci bir emeklilik için fon oluşturmak amacıyla bir proje yürütmek istiyoruz. Bunun fikir öncüsü, fikir işçisi olmak istiyoruz. Bu amaçla da çalışmak istiyoruz. Bu belki Trabzon Barosu için Trabzon yereli için evet yetkisinde sorumluluğunda olmayan bir proje olarak düşünülebilir ama biz bunu fikir takipçisi olarak takip etmek istiyoruz. Bu amaçla da bir vizyon getirmek istiyoruz. Başka da birçok düşündüğümüz, hayata geçirmeyi arzu ettiğimiz, meslektaşlarımızla paylaştığımız proje var. Bunlarda seçim kampanyası içerisinde meslektaşlarımızla paylaştık ve çok güzel tepkilerde aldık. Bu tepkiler bizi daha da heyecanlandırdı. Meslektaşlarımızdan da bu projelerin kabul görmesi bizim heyecanımızın katlanarak artmasına vesile oldu. Belki zaman olarak sınırlı bir zaman dilimi içerisindeyiz ama bunları daha geniş zamanlarda birlikte değerlendirmek isteyebiliriz.

“ÇOKLU BARO SİSTEMİNE KARŞIYIZ”

Baroların bölünmesi, sendikalaşmasının son derece yanlış olduğu kanaatindeyiz. Bizde çoklu baroya karşıyız. Barolar bir bütün olmalı, birlikte hareket etmeli. Bunun bölünmesi hiçbir zaman hiçbir meslek örgütüne fayda vermez. Ama biz her zaman şunu söyledik. Çoklu baroya çok güzel tepki verdi Trabzon Barosu ve diğer tüm barolar. Biz bu birlikteliğin aynı şekilde mesleğimizin gerçek sorunları karşısında da aynı birlik ve bütünlüğün gösterilmesini beklerdik. Buradaki temel amacın delege yapısı, oligarşik yapıyı muhafaza etme amacıyla gösterildiği kanaatindeyiz. Delege bazında tepkisel bir durum var esas olarak ama tekrar tekrar söylüyorum çoklu baroya karşıyım. Şahsi fikrim.

“MESLEĞİMİZİN EKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK MESLEK ÖRGÜTLERİMİZ OLMASI LAZIM”

Ama biz bu çoklu baroya karşı gösterilen aynı tepkinin CMK ücretleri için, adli yardım ücretleri için, mesleğin geldiği ekonomik durum ve meslektaş sayımızın her geçen gün çığ gibi artmasına rağmen hiçbir tepki vermeksizin sadece günü kurtaran söylemlerin içerisinde kalması, ben bu konuda son derece yani üzüntülüyüm diyebilirim. Bizim meslek örgütümüz olan baroların, bizim ekonomik olarak uğradığımız erozyona uğradığımız gördüğümüz hasara gerçek bir tepki vermesini beklerdim. Yani bu gün genç meslektaşlarımız şunu her zaman bir örnek vermek istiyorum. Röportajın başında da ifade etmiştim. Şimdi avukatlık mesleği toplumun en çok okuyan en çok yazan kendisini sürekli okuyarak güncelleyen bir kesimi. Toplumun en entelektüel kesimi. Ama bugün staj yapmak için yer arayan meslektaşlarımız var. Bu gün çalışmak için yer arayan meslektaşlarımız var. Sayımız o kadar arttı ki üç harfli marketlerde çalışanlardan daha az ücret alan avukat meslektaşlarımız var. Mesleğimizin ekonomik gelişimine katkı sunacak meslek örgütlerimiz olması lazım. Yani özelliklede şunu ifade etmek isterim ki başkalarının haklarını savunan avukatların haklarını savunacak barolara ihtiyaçlarımız var. Avukatların artık ekmek kavgasında yanlarında olacak barolara ihtiyaçları var. Bu amaçla yola çıktık. Mesleğimizin ekonomik gelişimine öncelik tanımak istiyoruz. Enerjimizi tamamen mesleğimizin gelişmesi, kurumsal kimliğe bürünmesi amacıyla hizmet etmek istiyoruz. Şunu söyleyebilir meslektaşlarımız ki tek bir kişi tek bir yönetim ne yapabilir? Biz bir domino, bir çarpan etkisi yaratarak hareket etmek istiyoruz. Yani bir kişi belki hiç bir şey yapamaz. Ama güçlü ve kararlı olarak yola çıktığı zaman mutlaka başarıya ulaşacaktır. Biz başarmak istiyoruz. Hedeflerimiz var. Çalışmak istiyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Çalışarak meslektaşlarımızın teveccühünü kazanmak istiyoruz. Görev süremizin sonunda arkadaşlarımızın değerlendirmesini istiyoruz.

“MESLEĞİNİ DÜŞÜNEN, PROJE ÜRETEN, FİKİR ÜRETEN ARKADAŞLARIN SEÇİLMESİ”

Bizim son çağrımız mesleğini düşünen, mesleği için proje üreten, mesleği için fikir üreten arkadaşları seçmesi. Bizim geçmiş dönemde bütün kongrelerimiz toplumdaki zaten inşaları tasnif ederken yapılan ilk kriter siyasi düşünce. Yani siyasi düşünce üzerine yapılan büyün tasnifler yanlış olmuştur. Biz meslek örgütüyüz. Proje üreten arkadaşların yanında olmasını tercih ediyoruz. Biz bu amaçla çıktığımız için meslektaşlarımızdan bize bir şans vermelerini istiyoruz. Bu amaçla da hepsini sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Teşekkür ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber