Finlandiya'dan Trabzon'a sünnete geldi

Osmanlı tarihi okurken Kanuni Sultan Süleyman’dan etkilenip Müslümanlığı tercih ederek Süleyman ismin alan Finlandiyalı Sauli Ingman, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu Trabzon’da sünnet oldu.   Tarihçi olan ve 13 yaşında Müslümanlığı tercih eden 54 yaşınd

Finlandiya'dan Trabzon'a sünnete geldi
Osmanlı tarihi okurken Kanuni Sultan Süleyman’dan etkilenip Müslümanlığı tercih ederek Süleyman ismin alan Finlandiyalı Sauli Ingman, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu Trabzon’da sünnet oldu.
 
Tarihçi olan ve 13 yaşında Müslümanlığı tercih eden 54 yaşındaki Sauli (Süleyman) Ingman, Müslümanlıkla şereflenmenin onurunu yaşadığını belirterek Kanuni’nin çok önemli bir kişi olduğunu söyledi. Fillandiya’de yaşayan iş adamı Yakup Yılmaz’ın yardımıyla Trabzon'a gelerek sünnet olan Süleyman Ingman hacca da gittiğini belirtirken, iş adamı Yılmaz geçen sene de 3 Fillandiyalı gencin Trabzon’da sünnet olduklarını anlattı.
25 yıldır Fillandiya’da yaşadığını belirten iş adamı Yılmaz, “Kendisi 1975 yılında Müslüman olmuş. Müslüman olmasının nedeni ise okuduğu Türk tarihinden çok etkilenmesi. Osmanlı tarihinde en en muhteşem padişah Kanuni Sultan Süleyman olduğu için kendine de Süleyman ismini veriyor. Geçen yıl yine Finlandiya’dan 3 kişi Trabzon’a gelerek sünnet olmuştu. Ben de sünnet olmak istiyorum dedi ve biz de kendisine yardımcı olduk. Finlandiya’'da sünnet olmak zor iş. Çünkü hem pahalı hem de doktorlar pek yapmak istemiyor. Bu konuda uzman da değiller. Ben de sevabına buraya getirdim. Kanuni’nin isminden dolayı Süleyman adını alıyor ve şimdi Kanuni’nin doğduğu yerde sünnet oluyor” dedi.
 

Yılmaz, Süleyman Ingman'ın 2 yıl önce hacca gittiğini ifade ederek, “2013 hacca yılında gitti. Tek eksiği sünnet idi onu da burada hallediyoruz. Dolayısıyla Müslüman olmasına vesile olan Osmanlı tarihi. Türkiye’yi çok seviyoruz. Biraz Türkçe de konuşuyor” ifadelerini kullandı.

20150926aw533854_01.jpg20150926aw533854_02.jpg20150926aw533854_03.jpg

Yarı Türkçesiyle konuşan Süleyman Ingman, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade ederek, “Sultan Süleyman’ı tarihten okudum. Kendisinden çok etkilendim. Çok mühim bir kişi” dedi.
İmperial Hastenesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik ve ekibi tarafından ameliyatla sünnet edilen Ingman, operasyonun ardından aynı gün taburcu edildi.
İmperial Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik yurt dışından ve yurt içinde zaman zaman hastaneye sünnet olmak için gelenlerin olduğunu belirterek, her yıl çok sayıda kişiyi sünnet ettiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber