CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya'dan flaş sözler! "Hata yaptık, yenildik ve bedel ödedik..."

CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya'dan flaş sözler! "Hata yaptık, yenildik ve bedel ödedik..."

CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya, partisinin Ortahisar İlçe kongresinde açıklamalarda bulundu.

"BAŞARISIZ OLDUK"

Parti olarak hatalar yaptıklarını ifade eden Kaya, "Doğruları söylemekten korkmayacaksınız. Biz doğruları söylemekten korkmayacağız. Biz başarısız olduk. Yenildik. 84 milyonun umudu olan bu parti, yapılan yanlışlar yüzünden yenildi" dedi.

"HATA YAPTIK, BEDELİNİ ÖDEDİK"

Öz eleştiri yapılmasını gerektiğini kaydeden Kaya, "Ben muaf değilim. Hepimizin üzerinde vebal var. Hiç kimse muaf değil. Buradan dersimizi alacağız. Bu parti “Emek en yüce değerdir” diyenlerin partisidir. Ama gördük ki partide bir dakika emeği olmayan insanlar listelerde başa yazıldı. Herkes öz eleştirisini yapacak. Yanlış yaparsanız sonuçlar böyle olur. Doğru yaparsanız sonuçlar nasıl olur İstanbul’da gördük. Trabzon’un evladı. Hepimizin gururu. Çıktı 25 yıllık AKP iktidarını devirdi. Hem de bir defa değil. İki defa. Allah’ın izniyle yine yapacak. Ben ona sonuna kadar inanıyorum. Doğru insanlarla yürür, doğru işler yaparsanız sonuçları da doğru olur. Biz eksik yaptık. Hata yaptık ve bunun bedelini ödedik. Bir daha hata yapmamalıyız" şeklinde konuştu.

kaya-aciklamalar.jpg

"BAŞARMAK ZORUNDAYIZ"

Mücadeleden kaçmayacaklarını söyleyen Ahmet Kaya, "Yaşananlardan ders alacağız. Bizi diğerlerinden farklı kılan; biz öz eleştiri kültürüne güveniyoruz. Biz sosyal demokrat sol siyasal partiyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşıyız. Buna yakışır şekilde davranacağız. Öz eleştirimizi yapacağız ve dün yaptığımız hataları yapmadan tüm bu milletin umudu, onuru olmayı başarmak zorundayız. Çünkü ne bu memleketin ne de bu milletin bundan başka çaresi yok. Yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler