CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Kalyoncu: "Hep aynı projeleri söylüyorlar"

CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Kalyoncu açıklamalarda bulundu.

CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Kalyoncu: "Hep aynı projeleri söylüyorlar"

CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Kalyoncu, 31 Mart yerel seçimleri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Kalyoncu, “Akçaabat’ımızı liyakatli kadrolarla yöneteceğiz. İlk yapılacak işte bu liyakatli davranışın ortaya koyduğu bürokratik arkadaşlarla çalışmak. Herkes işini çok iyi bilecek” dedi.

Doğduğu şehre hizmet etmek için yola çıktığını söyleyen Kalyoncu, “Bu şehir bizi büyüttü. Üniversiteyi kazanıp gittikten sonra bu şehirden hiç kopmadık. İlçemize hizmet için yola çıktık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalıştık. 2 bin 800 çalışanı olan bir şirkette göreve başladım. Orada belediyecilik nasıl olur tecrübe edindim. Farklı belediyelerde çok ciddi çalışmalarım oldu. Örneğin Kastamonu Belediyesi’nde Avrupa’da final oynadım. Bıraktığımda orayı bir spor şehri yaptım. Sporcu tesisleri yaptık. Niye Akçaabat’ta aynısı olmasın? Şehrimize belediye başkan adayı olmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

kalyoncu-aciklamalar-1.webp

İşte Kalyoncu’nun açıklamaları:

"HEP AYNI PROJELERİ SÖYLÜYORLAR"

Mevcut belediye başkanı Osman bey belediyenin son 10 yılında var, Şefik bey de son 30 yılında. O dönemden bu döneme kadar basın yayınla ortaya koydukları performanslar var. Bu performansta iddia ettikleri var. Diyorlar ki ‘Ben teleferik yapacağım.’ Yaylacık sahilini düzelteceklerini, Hıdırnebi’de kayak merkezi yapacaklarını söylüyorlar. Otopark dediler ama baktığınızda bunların birçoğu hala çözülemedi. Hala otopark problemi var. Akçakale’de kazılar bitti ama orada esnaf kapattı. En önemlisi bu şehirde işsizlik var. Ama işsizliği çözmek adına partizanca davranış var. Git partiye üye öyle gel diyorlar. Oysa ben İstanbul’da 2 bin 800 çalışanı olan bir şirketi yönetirken öyle davranmadım. Kriterlerini belirledim, ona göre iş alımlarını yaptık. Yani ehliyet ve liyakat kurallarına göre.

"HERKES İŞİNİ İYİ YAPACAK"

Liyakat kuralına dikkat ederek diyorum ki ben herkese iş bulacağım. Herkese iş vereceğim ama herkesi işe alarak belediyenin altında toplamanın anlamı yok. Ayrıca işe aldığımız insanların haklarını korumalıyız. Ben en son belediyeden ayrıldığımda yüzde 70 oranında zam aldım. Ama 27 bin lira da promosyon dağıtıldı. Aynı şekilde benim Akçaabat Belediyesi’nde çalışan çöpçü yol arkadaşım da diğer çalışan bürokrat arkadaşlarımızın hangisi yüzde 37 zam aldı. Dolayısıyla biz bunları düzeltmeliyiz. İlk yapılacak işte bu liyakatli davranışın ortaya koyduğu bürokratik arkadaşlarla çalışmak. Herkes işini çok iyi bilecek. Görev tanımlamalarını çok iyi bilecekler. Biz de onlarla bu şehri yöneteceğiz. Ben masaya bağlı kalarak bu şehri yönetemem.

kalyoncu-aciklamalar-2.webp

"OSMAN BEYE DE HAKARET..."

Şunu özellikle vurguluyorum. 5 yıl bu şehirde çalışayım ama asla bilboardlara resim asmayacağım. Bu taahhüdümdür. Bu kadar bilboardlara çıkıp Cumhurbaşkanımızla resim koymak, bence burada Osman beyi küçültüyorlar. Ben bunu asla kabul etmiyorum. ‘Ceketi assa kazanır’ bu Osman beye de bana da hakaret. Ben ceketle yarışmıyorum. Ben Osman beyle yarışıyorum. Yaptığın işleri as. Bana soruyorlar ‘nasıl yapacaksın, aynı partiden olan insanlar yapamamış’ diye. İstemesini bileceksiniz. Ben istemesini biliyorum. Cumhurbaşkanımız benim de cumhurbaşkanım.

"480 MİLYONA BÜTÇE OLMAZ"

Eski karayolları genel müdürü şimdi ulaştırma bakanı. Bizim hemşehrimiz, eski bakan şimdiki vekil, biz de isteyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’ndan da isteteceğiz. Onun Trabzon’a 39 milyon 680 bin TL. Fatma Şahin’den de isteyeceğim. Şuanda belediyeler birliği başkanı. Benim belediyemin 480 milyon liralık bütçesi olmaması gerekir. Burada bir yanlışlık var. Diğer ilçelerin bizden nüfusu daha az. 300 milyon lira gibi bütçeleri var. Ya proje üretilmedi de bu bütçe yükseltilmedi ya da bir yerde hata var. Bunu düzeltmeliyim.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber