Akçaabat’ta çocukların sosyal gelişimi destekleniyor

Akçaabat'ta çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayacak satranç kursu tamamlandı.

Akçaabat’ta çocukların sosyal gelişimi destekleniyor

Akçaabat Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Satranç Kursu, çocukların problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla başarıyla sona erdi. Akçaabat Belediyesi Sanat Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen kurs, 4-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak tasarlandı.

Kurs, üç ay süresince usta eğitmen Kemal Bektaş tarafından yürütüldü ve toplam 13 öğrenciye satrancın temelleri ile stratejik düşünme teknikleri aktarıldı. Kursun sonunda, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, başarılı öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Belediye Başkanı Ekim, kursun önemine dair yaptığı açıklamada, "Satranç kursu, çocuklarımızın analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirerek, onların sosyal ve akademik yaşamlarında daha başarılı olmalarını sağlamaktadır. Satranç, zihinsel gelişimi teşvik eden ve çocukların farklı durumlara çözüm bulma kapasitelerini artıran kritik bir araçtır," dedi.

Ekim, ayrıca eğitmenler ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve Akçaabat Belediyesi'nin çocukların gelişimi için benzer kurslar ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğinin altını çizdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler