Ekrem İmamoğlu Trabzon'da konuştu! "Talimat verdim dönemi bitti"

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Trabzon'a gelen Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu Trabzon'da konuştu! "Talimat verdim dönemi bitti"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla dün öğle saatlerinde Trabzon'a geldi.

Dün itibarıyla köy ve mezarlık ziyaretleri gerçekleştiren İmamoğlu, bugün 13.30'da Ortahisar Belediyesi'nde Başkan Ahmet Kaya ile bir araya geldi. Kaya'yı ziyaret eden İmamoğlu, ardından belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti.

Ahmet Kaya: "Bize çifte bayram yaşattınız"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Ortahisar Belediyesi'nde ağırlayan Başkan Ahmet Kaya, ziyaretleri dolayısıyla İmamoğlu teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı;

“Sizi burada ağırlamak onurların en büyüğü. Gururumuz oldunuz bizlerde sizlerin izinde sizin desteğinizle, sizden aldığımız güçle arkadaşlarımızla yürüdük. Trabzon’da güzel hizmetler yapacağız. Sizlerin belediyecilik anlayışıyla hizmetimizi sürdüreceğiz. Bize çifte bayram yaşattınız, çok teşekkür ediyorum."

Ekrem İmamoğlu: "Bir şehir bu kadar yorulmaz ve yoğrulmaz"

Ahmet Kaya'nın ardından açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı;

Başarıların en büyüğünü halkımıza yaşatmak istiyoruz. Belediyeciliğe ihtiyaç var. Dünya güzeli cennet köşesi bir şehrimiz var ama özenli bir belediyecilik yok. Bir şehir bu kadar yorulmaz ve yoğrulmaz. Bu şehrin ciddi bir gelecek vizyonuna ihtiyacı var. Ahmet başkanımız akıllı davranacak. Herkesin sizlere yardıma koşacağına eminim. Yeter ki iyi bir güzergâh çizin.

Çocukluluğumun gençliğimin geçtiği bu şehrin ayağa kalkması için eklimizden geleni yapacağız. Bir şehre gittiğimde hangi parti olduğuna bakmam, direkt randevu isterim. Trabzon’da tüm yerel yönetimlere çağrımı 10 yıldır yapıyorum. Yapmaya devam edeceğim bu davetlerimi duymayan, duyamayan dostlarıma da şunu söyleyelim; hiç kimsenin siyasi bariyerler örmesini istemem. Bu nezaketi hassasiyeti hep beraber göstereceğiz. Görev alacağımız birlikler var. Bu aklı bu zihniyeti değiştireceğiz. Kurumların millete ait olduğunu, dengeli ve adil bir ortamı oluşturacağımızı şimdiden ilan edelim. Mahallemin içinde bulunan bu belediye binanın şehrimize uğur getirmesini diliyorum. Umarım çok güzel bir dönem yaşatacaksınız. Tüm çalışanlara başarılı dönem diliyorum. Ailelerinize kolay gelsin. Tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Faaliyetlerle işleri kolaylaşacak inşallah. Yolunuz açık olsun.

Ahmet Kaya: "Tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik"

Ortahisar Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Başkan Ahmet Kaya, açıklamasında şöyle konuştu;

3 bayramı bir arada yaşadığımız bir gün. 1. Bayramımız ramazan bayramımız. 2. Bayramımızı Ortahisar belediye başkanı seçimini kazandık. Bu başarı sizlerin sayesindedir. Hepinize teşekkür ediyoruz. 3. Bayramımız bu topraklarda büyüyen İstanbul’a gidip bizi orada gururla temsil eden Ekrem başkanımız aramız. Ben Kendisine ve kıymetli eşine hoş geldiniz diyoruz.

Ekrem İmamoğlu İstanbul’da yaptığı çalışmalar ile Trabzonlu hemşerilerinin gururu oldu. Biz de Trabzon’da kimin ne derdi varsa çözme gayretinde olacağız. Size verdiğimiz sözler var. Bir çok vatandaşımız kent lokantasını ne zaman açıyorsunuz diyorlar? Trabzon’a ilk kazandıracağımız hizmet kent lokantası olacak.

Emeklilerimizin 1,45 liraya çay içecekleri bir yer söz vermiştik. Onu da hayata geçireceğiz.
Emeklilerimiz maalesef bugün çok sıkıntı içerisinde. Arkadaşlarıyla oturup çay içemiyorlar. Bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. Biz tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik.

Bizlerden halkçı belediyeciliği göreceksiniz. Bizlerden asla kibir görmeyeceksiniz. Bizlerden asla kapalı kapıları görmeyeceksiniz. Bu kapılar milletin kapısıdır. Bu kapıları sonun kadar milleti açacağım.
Biz Mustafa Kemal’in yol arkadaşları olarak millete efendilik yok hizmet var demiştik. Biz bu yola çıkarken örnek almayacağız örnek olacağız demiştik. Biz vatanını çok seven insanlar olarak görevini en iyi yapma gayreti içerisinde olacağız.

Ekrem İmamoğlu: "Talimat verdim dönemi bitmiştir"

Ortahisar Belediyesi önünde toplaman vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Güzel memleketimin güzel insanları. Ne mutlu bana. Bu memleket yoksulluğun değil, zenginliğin konuşulduğu günleri hak ediyor. Değerli dostum Ahmet kayanın bu güzel şehrin merkezinde Ortahisar’da onu tebrik etmek için geldi. Bu coşkulu karşılama ve bayram için teşekkür ediyorum. Bayramınız mübarek olsun. Sizler benim İstanbul’da her günümü takip ettiğinizi, bana dualar ettiğinizi biliyorum. Videolarınız, fotoğraflarınız geliyor. İyi ki varsınız.

Bu şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Ben pazar kapı mahallesinin bir çocuğuyum aslında. Bu binanın köşe başında dükkânımız vardı. Buralarda okudum büyüdüm. İstanbul’da da yaşamaya başladım. Belediye başkanı da oldum. Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet herkese fırsat eşitliğidir. Sandık hepimizin eşitlendiği gündür. Demokrasi ve cumhuriyet her zaman arzu edilen seviyeye gelmez. Rayından çıkarır başka bir sistem ortaya koymaya çalışırken. Kadınlar çocuklara emeklilere zulüm çektirir. Hepiniz yeni bir arayışa ve umuda mühür bastınız ya şimdi yeni bir dönem başladı. Tam yol ileri diyoruz

Ahmet dostumun odasına astığı fotoğraf için bir tartışma oldu. Benim odamda 10 yıldır duruyor. O fotoğraftaki kişi, o köylü dede bir sorununu anlatıyor. Çiftçiyi dinleyen iki çift mavi göz var. Ben diyorum ki Allah’ım beni de öyle baktır. Çocukla konuşurken bile dizimi eğip onu hissetmek, istiyorum. Bu dönem öyle bir dönem olacak. Kibir, kendini beğenmişlik bunların hepsi bitti.

Dertlerinize çare olmak için çalışmak, vatandaşımıza destek olmak bizim sorumluluğumuz. Devletimizin herhangi bir kurumu, size vermek zorunda olduğu desteği veriyor. Bize minnet duymayın. Görevini iyi yaptın diyebilirsiniz ama kimseye minnet duymayın. Bu devletin sahibi millettir. Bunu yaptım, bunu buyurdum, yaptım, talimat verdim dönemi bitmiştir. Yoksulluk yaşanıyorsa hesabını sorun, sormalısınız.

Benim kapım Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkese açık. Partiler hizmet için araç, seçim geçti şimdi ayağa kalkma zamanı. Ahmet başkanımla çalışacağız. Kapımı Akçaabat’ta çalsa başımın üstünde yeri var. Millete hizmet edin. Prangalarınızı çıkarın. Biz milletçe özgürlüğüne düşkün insanlarız. Demokrasi insanlarıyız.

Sizleri daha çok dinleyeceğiz, güzel projeler üretilecek. Bu milletin ayağa kalkmasıdır. Millet gücünün farkına varacak. Makamın büyüdükçe başın öğe eğsin derlerdi bana. Biz asil bir görevle, hizmetle karşınızdayız. Hizmette yarıştan öte güzeli yok. Başarılı olacağız. Gücünüzü hissedeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber