Beşikdüzü'nde insanlar botlarla ve iş makineleriyle kurtarılıyor

Beşikdüzü'nde yaşanan afette son durum...

Beşikdüzü'nde insanlar botlarla ve iş makineleriyle kurtarılıyor
Haber61 Afet Bölgesinden Bildiriyor

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde aşırı yağış ile oluşan sel felaketi sonrası Haber61 bölgeye giderek son durumu aktarmaya devam ediyor.

2 kişinin hayatını kaybettiği Beşikdüzü'nde edinilen son bilgilere göre; Bölgede bulunan Aptallı Deresi taştı ve büyük bir etkiyle ilçeye akın etti. Selin oluşmasındaki ana nedenlerinden biri olan derenin taşmasıyla ilgili yetkilililer çalışmalarını sürdürürken derenin olağan akış yerine aktarmak için çaba sarfediliyor. Sel yaşanan Beşikdüzü'nün büyük bir bölümünde elektrik kesintisi de yaşanıyor. AKSA yetkilileri bölgeye giderek ilçeye elektrik verilebilmesi için çalışma başlattı. 

Bölgede bulunan ve işyerleri ile evlerinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ve botlarla kurtarılmaya çalışılıyor. Vatandaşlar evlerine gitmek için çaba sarfederken, bunu başaramayanlar ise çevrede selden etkilenmeyen işyerlerine giderek kurtulmaya çalıştı. 

İlçede selin yanı sıra yolların büyük bölümünün çamurla kaplandığı bildirildi. Bu nedenle logar kapaklarının açılmasının zorlaştığı kaydedildi. Bölgede vatandaşların da logar kapaklarını açmak için çaba sarfettiği gözlendi.

Yolların çamur birikintileri ile kaplanması üzerine polis ekipleri bazı yolları kesti ve araç geçişine izin vermedi. Öte yandan ilçede bu saatlerde yeniden hafif yağışın başladığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber