Bayburt üniversitesi'nde mesleki çalışma seminerleri...

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ile Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Ömer Demir, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Mesleki Çalışma Programları kapsamında sem

Bayburt üniversitesi'nde mesleki çalışma seminerleri...
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ile Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Ömer Demir, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Mesleki Çalışma Programları kapsamında seminer verdi. 
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı imam-hatip liseleri ve imam-hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile diğer liselerde ve ortaokullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Kur’an-ı Kerim öğretmenlerine yönelik planlanmış olan Mesleki Çalışma Programları 2. Hafta Seminerlerinin ikinci gün oturumları Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’ndaki seminere İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, il milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, ikinci gün seminerlerinin ilk oturumunda Türkiye’de Din Eğitimi ve İmam-Hatip Liseleri konusunu anlattı.
İmam-hatiplerin, ilahiyat fakültelerinin ve yüksek İslam enstitülerinin tarihi süreci hakkında katılımcıları bilgilendiren Hacımüftüoğlu, Türkiye’deki din eğitiminin 1920-24’ten sonraki döneminde İmam-hatip liselerinin zor dönemler geçirdiğini belirtti.
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Ömer Demir ise ‘Eğitimde Mesleki Gelişim’ konulu seminerde meslek gelişiminde en temel kavramlar olan bilgi, yeterlilik, yetenek, gibi kavramların yanısıra öğretmenlik mesleğininim kutsallığını ve mesleki gelişimdeki bütünlüğü sağlamada dinin katkısını anlattı.
Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ve Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Ömer Demir’e milli eğitim logolu çini tabak hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber