Bakan Uraloğlu Haber61'e açıkladı! Trabzon'da raylı sistem için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habe61'e özel açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı programı dolayısıyla Trabzon'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Bayramlaşma programı sonrası Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalarda bulunan Uraloğlu, yurt genelinde yaşanan bayram trafiği ve Trabzon'da hayata geçirilmesi planlanan raylı sistem ile ilgili olarak konuştu.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Kaza risklerini ve kazaları azaltmış olduk"

Biz öncelikle kara yolu ile seyahat ediyoruz. Hava ve demir yolu, bunlar da elbette geçerli. Biz yaklaşık 29.500 km bölünmüş yol yaptık. Kaza risklerini ve kazaları azaltmış olduk. Can kayıplarında 5'te 1 oranında düşüş oldu. Ama sonuçta iş, direksiyon başındaki sürücülerin yapacakları doğru eylemlerde. Keşke hiç olmasın diye temenni ediyoruz.

Hava şartları iyi gözüküyor. Ekipler yolda. Ağır taşıt trafiğine Pazar günü 1 günlük yasaklama geldi. Onun da katkısı oldu. Vatandaşlar gidecekleri yere birkaç saat geç gitsin, mola versinler. Kayıpları sadece o 1-2 saat olur, onu da bir kayıp olarak kabul etmiyoruz. Şu anda seçim güzel bir bayram kutluyoruz.

"Sonuçları sorguluyoruz"

Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, Trabzon'u Türkiye'den ayrı değerlendirmemek gerek. Türkiye'de oluşan bir hava var, bu da Trabzon'daki seçim sonuçlarını etkiledi. Maalesef Ortahisar'da bu seçimi kaybettik. Sonuçları sorguluyoruz. Sonuç olarak vatandaşların iradesi söz konusu. Biz o iradeye saygı duyacağız. Neyi yanlış yaptık, neleri daha iyi yapabiliriz diye sorguluyoruz.

"2028 sürecinde raylı sistemi Trabzon'a kazandırmak istiyoruz"

Büyükşehir'in bir çalışması var. Cumhurbaşkanımızın kararıyla bunu bakanlık bünyesine aldık. Bu sene projesine başlıyoruz. Muhtemelen önümüzdeki sene proje biter. Bitince yatırım programına alıp, ihalesini yapacağız. Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir iş birliği sonucunda inşallah 2028 sürecinde raylı sistemi Trabzon'a kazandırmak istiyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber