AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne mezunu ve ne iş yapıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa süre kala AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın oldu.

Ergin Aydın'ın öz geçmişine ilişkin olarak araştırmalar yapılıyor.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın kimdir?

Ergin Aydın, Trabzon'da dünyaya geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden başarıyla mezun olan bir Aydın, 1985 yılında Refah Partisi merkez ilçe gençlik kollarını kurarak siyasi kariyerine adım attı. Gençlik kolları başkanlığından il gençlik kolları başkanlığına yükseldi ve ardından Refah Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

1999 mahalli seçimlerinde Trabzon Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Aydın, 2001'de kurulan Ak Parti'nin Trabzon il merkez ilçe kurucuları arasında yer aldı. Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı yönetiminde kurucu üye ve başkan yardımcısı olarak aktif görevler üstlendi.

ergin-aydin-ak-parti-trabzon-1.webp

2004-2009 yılları arasında iki dönem boyunca Ak Parti Merkez İlçe Başkanı olarak hizmet veren bu Ergin Aydın, 2009 mahalli seçimlerinde belediye başkanlığı için aday adayı oldu ve sonunda meclis üyesi olarak seçildi. Meclis üyeliğinin ardından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanarak çalışmalara katıldı.

2015 seçimlerinde Ak Parti Trabzon 6. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler