AK Parti Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Ali Aydın kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Ali Aydın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne mezunu ve ne iş yapıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Ali Aydın kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa süre kala AK Parti Körpübaşı Belediye Başkan Adayı, mevcut belediye başkanı Ali Aydın oldu.

Ali Aydın'ın öz geçmişine ilişkin olarak araştırmalar yapılıyor.

AK Parti Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Ali Aydın kimdir?

26/05/1967 tarihinde Köprübaşı'nda dünyaya gelen, on iki çocuklu bir ailenin ortanca ferdi olan Ali Aydın, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğduğu Trabzon'da tamamladı.

Eğitim hayatının ardından 1986 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünü kazandı.

Coğrafya öğretmeni olarak 1990 yılında mezun olan Ali Aydın, 1991-1992 yılları arasında kısa dönem askerlik görevini yerine getirdi.

1992 yılında Erzurum ilinde öğretmenlik kariyerine başlayan Aydın, 1995 yılında mezun olduğu liseye coğrafya öğretmeni olarak atandı. 2017 yılına kadar Köprübaşı'nda müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve gençlik hizmetleri ilçe spor müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu. Aynı zamanda, Köprübaşı'nda Kervan Yolu Projesi ve Geleneksel El Sanatlarının Sürdürülebilirliği Avrupa Birliği projelerinde aktif rol aldı.

Öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişimini desteklemek adına beş farklı şehri ziyaret ettirerek İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Ankara gibi yerlerde geziler düzenledi.

2017 yılında Sürmene Cevher Özden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne coğrafya öğretmeni olarak atanırken, Köprübaşı'na olan hizmetini sürdürmek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Evli ve üç çocuk babası olan bu Ali Aydın, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Köprübaşı Belediye Başkanı olarak seçildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için AK Parti tarafından yeniden Köprübaşı Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber