AK Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne mezunu ve ne iş yapıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa süre kala AK Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk oldu.

Selim Çelenk'in öz geçmişine ilişkin olarak araştırmalar yapılıyor.

AK Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk kimdir?

1964 yılında Trabzon'da dünyaya gözlerini açtı.

İlkokulu Trabzon'da tamamlayan ve lise eğitimini İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde başarıyla tamamlayan Çelenk, 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Akademik başarılarına devam ederek 2002 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Yönetimi T.P.E. alanında yüksek lisansını tamamladı.

Öğretmenlik kariyerine başlayan bu birey, 1986-1990 yılları arasında Tekirdağ-Malkara K.M.L. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 1990-1994 yılları arasında Akçaabat Demirkapı Ortaokul Müdürlüğü, 1994-2004 yılları arasında Trabzon Belediyesi Kültür, Turizm, Tanıtma ve Spor Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Ardından, 2004-2005 yıllarında Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcılığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerini üstlendi. 2005-2018 yılları arasında ise Trabzon, Konya, Ankara, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığı vekâleten görevlendirilen Selim Çelenk, 07.07.2018 tarihinde Strateji Geliştirme Başkanlığı'na atanarak, 21.09.2018 tarihinden itibaren Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Vekili olarak görevine devam etmektedir.

Çocuklar, kadınlar, şehit yakınları, gaziler, engelliler ve yaşlılara yönelik hizmet kalitesini artırmak adına 25 AB hibe programı ve 5 ulusal fon kullanarak toplam 30 projeye imza atmıştır. Bu projeler kapsamında yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen seminerlerde, konferanslarda, panellerde konuşmacı ve eğitici olarak aktif rol almış, aynı zamanda AB projeleri kapsamında yurt dışındaki hizmet modellerini inceleyerek iyi uygulamaların aktarılması konusunda çalışmalarda bulunmuştur.

Aile hayatında ise evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber