2023’te Trabzon’u kaç kişi ziyaret etti? İl Kültür ve Turizm Müdürü Haber61’e açıkladı

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Haber61’i ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Haber61’i ziyaret etti.

Erdoğan, ziyaretinde Trabzon’daki manastırlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 2023 yılında Trabzon’u kaç kişinin ziyaret ettiğini de açıklayan Tamer Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

2023 yılı Trabzon’da turizm açısından çok olumlu geçti. Yaklaşık yüzde 38’lik bir kapanışla kapattık. Toplamda 1 milyon 319 bin ziyaretçi konaklama verilerimiz var. Umutluyuz. 2024 yılı rezervasyonlarımız da gelmeye başladı. Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle körfez ülkelerinden vizelerin kaldırılmasıyla bu rakamların daha da üzerine çıkacağını ümit ediyoruz. 2024’ün 2023’ten daha da yüksek rakamlarda olacağını düşünüyoruz. Yüzde 30’un üzerinde bir rakam ben öngörüyorum. 2023’ün üzerinde yüzde 30 koyabiliriz diye düşünüyorum."

2023’te Trabzon’u kaç kişi ziyaret etti? İl Kültür ve Turizm Müdürü Haber61’e açıkladı

“KAYIT DIŞILIĞIN BİR ÖNCÜSÜ”

"Evlerini de turizme açıyor Trabzonlu kardeşlerimiz. Resmi bir kanunla 2024 yılında niteliğe haiz olanlara turizm amaçlı konut belgesi vereceğiz. Alamayanlar bu işi yapamayacak. Bu kayıt dışılığın bir öncüsüdür. Önümüzdeki süreçte bu kayıt dışıyla mücadelede bu işi yapanlarla yapmayanlar ayırt edilmiş olacak. Turizm paydaşlarımızın da desteğiyle buradan güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

MAÇKA BELEDİYESİ’NE DEVRETTİK”

"Sayın bakanımız Mehmet Nuri Ersoy tarafından çok titiz bir çalışmayla Sümela Manastırı yüzde 100 restorasyonu tamamlandı. Çok da ilgi görüyor. Vazelon Manastırı ile ilgili daha önce bir çalışmamız oldu. Maalesef geçtiğimiz senelerde deprem felaketi yaşadı ülkemiz. Bu felaket nedeniyle yatırımını şu an ötelemiş durumdayız. Santa da aynı şekilde programımızdaydı. Kuştul Manastırı ile ilgili çalışmaları Maçka Belediyesi’ne devrettik. Önümüzdeki süreçte Maçka Belediyemiz oranın çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalara başlayacak diye ümit ediyoruz."

2023’te Trabzon’u kaç kişi ziyaret etti? İl Kültür ve Turizm Müdürü Haber61’e açıkladı

“SIKI BİR DENETİM OLMASI GEREKİYOR”

"Biz de fahiş fiyat söylentilerini duyuyoruz. Bununla ilgili kurum ve kuruluşların sıkı bir denetimi olması gerekiyor. Sahada olmaları gerekiyor. Bizler de bu süreci yakından takip ediyoruz. Trabzon turizm şehri diyoruz. Turizm şehrinde böyle bir şey olmaması gerekiyor. 2024 yılında çok sıkı bir şekilde bu olayların üstesinden geleceğiz."

“ELEŞTİRİLERİNİZİ BİZLERE İLETİN”

"Demokrasimizin beşiğidir basın. Burada yapıcı-yönlendirici anlamda kurum ve kuruluşlarla ilgili eleştirilerinizi bizlere iletebilirsiniz. Bizler de görevlerimizi yapıyoruz bu konuda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber