1915'de Trabzon'da Gaz odası kurdular yalanına cevap

Haber61 – Haber Servisi – Ermeni Soykırımı yalanlarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmişti. Sözde Alman yazar Tessa Hoffman, ‘1915 olayları sırasında Trabzon’da gaz odaları’ yapıldığını ileri sürerek yalan iddialarda bulunmuştu. Hoffman’ın bu i

1915'de Trabzon'da Gaz odası kurdular yalanına cevap

Haber61 – Haber Servisi – Ermeni Soykırımı yalanlarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmişti. Sözde Alman yazar Tessa Hoffman, ‘1915 olayları sırasında Trabzon’da gaz odaları’ yapıldığını ileri sürerek yalan iddialarda bulunmuştu. Hoffman’ın bu iddialarına tarihçi İlber Ortaylı’dan cevap geldi. Ortaylı, “Adamlara anlamsız ve saçma yazılar yazdırıyorlar. Demokratik Almanya’nın Türkiye tarihçileri, 1915 olayları ne kadar doğru ve realist şeyler kaleme aldılarsa, bazıları saçma yazılar kaleme aldılar. Kadıncağızın biri yazmış ‘1915’de Trabzon’da gaz odası kurdular.’ Yahu, Türkiye bitini ayıklamak için makine bulamıyordu o tarihte millet bitten gidiyordu. Trabzon’da gaz odası kuracaklar o tarihte. Hangi kimyager, hangi para bu bir zırvadır. Yani kadın kitap yazıyor, okunuyor gidiyor ve birden oynuyor. “ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber