Trabzon'da okul öncesi eğitiminde büyük atılım

Milli Eğitim Bakanlığınca okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarının artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalarda Trabzon hedefe doğru hızla yükseliyor.

Trabzon'da okul öncesi eğitiminde büyük atılım

Beş yaş grubunda okullaşma oranının yüzde doksan yediye yükseldiği bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu:

‘’Bakanlığımızın belirlediği hedefler doğrultusunda şehrimizde anaokulları okullaşma oranlarında ciddi bir ivme yakaladık. Yeni açılan anaokullarımızın yanı sıra mevcut okullarımızın da niteliklerini arttırdık. Çocuklarımızın zihinsel gelişimlerini destekleyerek kendilerini keşfetmelerinin ne kadar önemli olduğunu bilerek bu konudaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda anaokullarımızın materyal anlamında da zenginleştirilmesine özellikle eğildik.

 EMİN ADIMLARLA HEDEFE YÜRÜYORUZ

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında okul öncesi 5 yaş grubunda % 100 okullaşma oranı hedeflenmektedir. Bu kapsamda 5 yaş grubu okullaşma oranı, yapılan çalışmalar neticesinde % 97’ye çıkarılmıştır.

Yine bu kapsamda 5 yaş grubunda % 100 okullaşma hedefi doğrultusunda ilimizde 82 yeni ana sınıfı ve 2 anaokulu yapımı tamamlanıp eğitim öğretime açılmıştır. 15 adet yeni anaokulu yapımı süreci başlatılmış olup açılan tüm anasınıfları eğitim materyalleri ile donatılmıştır. Okullaşma yönündeki hedeflerimize ulaşmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Bu süreçteki katkılarından dolayı Bakanlığımıza teşekkürlerimi arz ederim’’ dedi.

Trabzon'da-okul-öncesi-eğitiminde-büyük-atılım-

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber