Trabzon'da Forum AVM'de inşaat duracak mı? Bilirkişi raporu açıklandı

Trabzon'da el değiştiren Forum AVM'de yapılan tadilat belediye meclisinden geçti ancak şimdi de bilirkişi raporu krizi yaşanıyor

Trabzon'da Forum AVM'de inşaat duracak mı? Bilirkişi raporu açıklandı

Trabzon'un büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Forum AVM bilindiği üzere el değiştirilmişti.

Yaşanan bu değişimin ardından, tadilat çalışmaları başlatıldı. Ek mağaza alanları oluşturabilmek için Kuzey bölgesindeki otopark ve batı tarafındaki giriş alanında inşaatlar başlatılmıştı. Ayrıca kanunda yer alan 40 Metrekareye bir araç düşecek şekilde kuzey tarafındaki dükkanlar yıkılıp tek kat iş yerleri yapılması altına da kapalı otopark yapılması planlandığı öğrenilmişti.

Ortahisar belediye meclisinde muhalefetin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile Forum AVM ile ilgili madde oy çokluğu ile kabul edilmişti. CHP'li meclis üyesi Cüneyt Zorlu, Kuzey tarafında yapılacak inşaatın kıyı kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ederek "Kıyı kanununa aykırı olması, ayrıca günübirlik tesis alanında betonarme imalat ve bodrum yapamayacağından dolayı 1 ret oyu veriyorum" diyerek reddettiği maddeyi daha sonrasında mahkemeye taşımıştı.

Cüneyt Zorlu itiraz gerekçesi olarak şu ifadeleri kullandı;

"Belediyenin kendi imar plan notu= “günübirlik tesis alanları, kamping ve konaklama ünitelerini içermeyen, duş, gölgelik, soyunma kabini, wc gibi altyapı tesislerinin yanısıra yeme-içme, eğlence ve spor tesisleri ile yerel özellik taşıyan el sanatları ürünlerinin sergi ve satış ünitelerini içeren temel kazısı gerektirmeyen sökülüp takılabilir yapı ve tesislerin yer alabileceği alanlardır. Planda belirtilmediyse emsal=0.05', hmax: 4,50 metre ve tek katı asmayan, temel kazısı gerektirmeyen sökülüp takılabilir vampılar yapılabilir.  Belediyenin bu kendi imar notunu yok saydığı göstermişti." 

Mahkemeye taşınan süreç sonrasında yürütmeyi durdurma kararı ve iptal davası açıldı. Taraftarın savunmaları sonrasında ise mahkeme tarafından bilirkişi raporu istendi. 30 günlük süreç sonrasında ise rapor hazırlandı. 18 sayfalık raporda Ortahisar belediyesi aleyhine karar çıktığı görüldü. 

Raporda sadece otopark konusu değil, AVM'nin verdiği projenin Metrekaresinin fazla olduğu belirtiliyor. Açık otopark konusunda da yapılamayacağı yönünde görüş bildirildiği görüldü. Bilirkişinin verdiği bu karar sonrasında mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi beklendiği öğrenildi. Yaşanacak gelişmelerin ardından yetkililerin nasıl karar verecekleri ve inşaatın durdurulup durdurulmayacağı ilerleyen günlerde yaşanacak gelişmeler ile belli olacak.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon'da Forum AVM'de inşaat duracak mı? Bilirkişi raporu açıklandıTrabzon'da Forum AVM'de inşaat duracak mı? Bilirkişi raporu açıklandı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler