Cüneyt Zorlu'dan Kızılay çıkışı "Siz hesap sormazsanız biz hesap soracağız"

Ortahisar Belediye Meclisi CHP'li Üyesi Cüneyt Zorlu'dan meclis toplantısında Kızılay çıkışı.

Cüneyt Zorlu'dan Kızılay çıkışı "Siz hesap sormazsanız biz hesap soracağız"

Cüneyt Zorlu'dan Kızılay çıkışı "Siz hesap sormazsanız biz hesap soracağız"

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantıları başladı.

Trabzon'un en büyük ilçesi olan Ortahisar'da belediye meclis toplantıları başladı.
Toplantıların ilk gündem maddesini Deprem oluşturdu.

Söz alan CHP meclis üyesi Cüneyt Zorlu Başkan Ahmet Metin Genç'e sorularını yöneltti.

İşte Zorlu'nun soruları ve Başkan Genç'in cevapları:
 
Bütün meslek gruplarının deprem felaketinde kendi mesleğimde dahil olmak kusurlu olduğunu belirttiler.

SATIŞTAN VAZGEÇİN

Geçen ayki toplantıda toplu satış onayı alınmıştı. Burada sağlık alanı vardı. Bu sağlık alanının satılından vazgeçebilir miyiz diye ricacı olmak istemiştim.

Ahmet Metin Genç:

Sağlık alanı olarak satışa çıkmıştı ama satılmadı. Yine sağlık alanı olarak çıktı. Satılır yada satılmaz ama sağlık dışında bir şey yapılmaz.

EN MUTLU KÖY PROJESİNDEKİ SERA

En mutlu köy projesinde gördüğümüz kadarıyla naylondan sera vardı. Görsellerde camdan bir sera olacağı görsellerde var. Rüzgar hesabı yapılmadı diye açıklama yapmışsınız. Proje değişikliği mi yaptınız yoksa biz naylonu cam mı sandık? 

Ahmet Metin Genç:

Bizim oradaki projelerimiz TOKİ'ye geçti.
En mutlu köy projemiz de GES projemiz de oradaki projeyi TOKİ ile yürütmeye çalışıyoruz. Orada bir brandanın çökmesi orayı teslim almadığımız için bizim sorumluluğunda değildir. Ama proje bizim olduğu için arkadaşlarımız uyarıyı yaptık. Projeyi şartnameye uygun yapılacak.

"KIZILAY KONUSUNDA HESAP SORMAZSANIZ BİZ YARIN SORACAĞIZ"

Dünya tarihinde görülmemiş 2 depremle karşı karşıyayız. Bununla başa çıkmak zor. Sizin ve Büyükşehir belediyesinin çalışmalarını gördüm duygulandım. Teşekkür ediyorum. Devletin geç ulaştığı, insanların donduğu ve donarak öldüğü belirtildi. Cumhurbaşkanımız da özür diledi bu konuda.
Tarih boyunca gurur duyduğumuz Kızılay’ın yaptıkları bizi derinden üzmüştür. Eski Kızılay Başkanı ile konuştum. Mevcut Kızılay başkanı 300 bin lira maaş alıyor. 12 tane şirket kurulmuş hepsinden huzur hakkı ve maaş alıyor. Tekin Küçükali Trabzonlu eski başkan bunları para almadan yapıyordu.
Kızılay depolarındaki çadırları bekletip satmıştır, eczacılar odasına 5 çadırı 800 bin TL’ye satmıştır. Kızılay bizim gurur duyduğumuz bir kurumdu. Okulda Kızılay kolu olmaktan gurur duyardık. Şimdi ikinci el eşyaları satıyor, gıda satıyor. Bunların hesabını siz sormazsanız yarın biz sorarız 

Genç:

Kızılay’ın olağan şartlarda ürün satışı kabul edilse de olağanüstü durumda satışı kabul edilemez. Biz normal şartlarda çadır satın alıyoruz. Soda satışı da var. Gelir elde etmesi lazım. Ama bir yönetsel bir hata var. 2050 çadır var. Orada o çadırlar varsa hemen yetiştirin hesap kitaba gerek yok. Ben bütün çadırı gönderiyorum hatta yurt dışına yaptıklarımı da gönderiyorum demek gerekirdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber