Yılın futbolcusu ödülünün adayları

Ballon d'Or olarak bilinen ve geçtiğimiz yıllarda France Football Dergisi'nin organize ettiği ancak daha sonra Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) de dahil olduğu FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün bu yılki aday listesi açıklandı. Öd

Yılın futbolcusu ödülünün adayları

Ballon d'Or olarak bilinen ve geçtiğimiz yıllarda France Football Dergisi'nin organize ettiği ancak daha sonra Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) de dahil olduğu FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün bu yılki aday listesi açıklandı. Ödülü son 2 yıldır kazanan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin bu yıl da en büyük favori olduğu 23 kişilik listede 7 İspanyol oyuncunun ve Barcelona'dan 8 ismin bulunması dikkat çekiyor. Real Madrid'den 5 ismin yer aldığı listede geçtiğimiz sezon Manchester United'ı 19. lig şampiyonluğuna ve Şampiyonlar Ligi'nde finale taşıyan İngiliz yıldız Wayne Rooney de kendine yer buldu. Listede üst üste iki sezondur hiçbir İtalyan futbolcunun yer almaması dikkat çekti.

MESUT ÖZİL DE ADAY

 Real Madrid'e transfer olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil gösterdiği başarılı performansla 23 kişilik aday listesinde kendine yer buldu.
 Fransız oyuncular Eric Abidal (Barcelona) ve Karim Benzema (Real Madrid) listeye girmeyi başaran isimler olurken, Barça forması giyen Dani Alves ve bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Santos'un forveti Neymar da listede yer bulan Brezilyalılar oldular.

TEKNİK DİREKTÖRLER DE YARIŞACAK

 FIFA Dünyada Yılın Teknik Direktörü oylaması da kıran kırana geçecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz sezon Barcelona'nın başında yine kupalara ambargo koyan Pep Guardiola'nın yanı sıra, Manchester United'ın efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson, Real Madrid'in teknik patronu Jose Mourinho ve İspanya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Vicente Del Bosque de 10 kişilik aday listede yer aldılar. (Not: Mourinho, 2010 yılında Inter'i İtalya'da lig ve Avrupa'da Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptığı için ödülü kazanmıştı)
 5 Aralık'ta Paris'te her liste 3'er kişiye inecek ve 9 Ocak'ta Zürih'te kazanan isimler açıklanacak.

 Oylamaya, ulusal takımların teknik direktörleri ve kaptanlarının yanı sıra, organizasyon ortaklarından France Football Dergisi'nin davet ettiği gazeteciler katılacaklar.

 FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu Ödülü'nün 23 kişilik aday listesi şu isimlerden oluşuyor:

 Eric Abidal (Fransa), Sergio Aguero (Arjantin), Karim Benzema (Fransa), Iker Casillas (İspanya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Dani Alves (Brezilya), Samuel Eto'o (Kamerun), Cesc Fabregas (İspanya), Diego Forlan (Uruguay), Andres Iniesta (İspanya), Lionel Messi (Arjantin), Thomas Muller (Almanya), Nani (Portekiz), Neymar (Brezilya), Mesut Özil (Almanya), Gerard Pique (İspanya), Wayne Rooney (İngiltere), Bastian Schweinsteiger (Almanya), Wesley Sneijder (Hollanda), Luis Suarez (Uruguay), David Villa
 (İspanya), Xabi Alonso (İspanya), Xavi (İspanya).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor