UEFA şikecileri yakacak! Duruşma başladı...

UEFA'nın kıskaca aldığı Sivasspor ve Eskişehirspor için karar zamanı geldi. Şu sıralarda süren duruşmada iki kulübünde Avrupa Kupalarından men edilmesi ve para cezası alması bekleniyor.UEFA'nın, Sivasspor Kulübü'ne karşı açtığı soruşturmanın duruşması, İs

UEFA şikecileri yakacak! Duruşma başladı...

UEFA'nın kıskaca aldığı Sivasspor ve Eskişehirspor için karar zamanı geldi. Şu sıralarda süren duruşmada iki kulübünde Avrupa Kupalarından men edilmesi ve para cezası alması bekleniyor.

UEFA'nın, Sivasspor Kulübü'ne karşı açtığı soruşturmanın duruşması, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılıyor. Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve kulüp avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşmanın yaklaşık iki saat sürmesi öngörülüyor.

UEFA, Sivasspor'a büyük bir olasılıkla Avrupa kupalarına katılmasına tedbir koyarak, dosyayı Disiplin Kurulu'na sevk edecek. Bu gelişme sonrasında da Sivasspor'un para cezası da alması gündeme gelebilecek. 

UEFA, 21 Mayıs Çarşamba günü Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerine disiplin soruşturması açmıştı. Söz konusu soruşturmaların, UEFA Avrupa Ligi düzenlemeleri çerçevesinde, UEFA organizasyonlarında oynama hakkı kapsamında ele alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, UEFA'nın iki kulüp hakkında bir karara varmadan önce gerekli yargısal gözden geçirme ve denetleme işlemlerini yapacağı bilgisi verilmişti.

UEFA Avrupa Ligi düzenlemesine göre, bir kulübün UEFA müsabakasında yer alabilmesi için dolaylı ya da doğrudan herhangi bir şike sürecine karışmamış olması gerekiyor. İki kulüp için açılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilecek duruşmalar, UEFA'nın yargı organı tarafından başlatıldı. Bu kapsamda dün de Eskişehirspor'la ilgili duruşma yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor