Türkiye güreşte 2 madalya kazandı!

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde, 3 Türk güreşçi madalya mücadelesi verdi.Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de süren şampiyonada 60, 84 ve 120 kilo karşılaşmaları yapıldı.120 kiloda Taha Akgül, ilk turda Yunan rakibi Chiristos Nyfadopoyl

Türkiye güreşte 2 madalya kazandı!

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde, 3 Türk güreşçi madalya mücadelesi verdi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de süren şampiyonada 60, 84 ve 120 kilo karşılaşmaları yapıldı.

120 kiloda Taha Akgül, ilk turda Yunan rakibi Chiristos Nyfadopoylos'u 8-0 sayı tuşuyla yenerek, ikinci tura yükseldi. Ukraynalı Alen Zasieiev ile ikinci turda karşı karşıya gelen Akgül, rakibine 9-0 sayı tuşuyla yenildi. Zasieiev'in finale kalması nedeniyle repesaj karşılaşmaları yapmaya hak kazanan Akgül, bu karşılaşmalarda Palau Cumhuriyeti'nden Tamangi ve Azeri Magamedov'u geçerek bronz madalya şansını sürdürdü. Bronz madalya için ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev ile karşılaşan Akgül, rakibini 3-0 yenerek, Türkiye'ye şampiyonadaki 2 madalyasını kazandırdı.

60 kiloda Erhan Bakır, Srilanka'dan Ekanayake Mudiyanselage ile ilk turda karşılaştı. Maçı 57 saniyede 8-0 lehine çeviren Bakır, sayı tuşuyla ikinci tura adını yazdırdı. Bu turda ABD'li Reece Weslee Humphrey'e aynı skorla sayı tuşu olan Bakır, şampiyonaya veda etti.

84 kiloda Serdar Böke, Japon Shinya Matsumoto karşısında ilk yarısını 6-0 bitirdiği maçı 8-0 sayı tuşuyla kazanarak, 2. tura yükseldi. Bu turda Polonyalı Maciej Michal Balawender'i de 12-5 sayı tuşuyla mağlup etmeyi başaran Böke, adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde İspanyol rakibi Talmuraz Friev Naskidaeva'a 9-0 sayı tuşuyla yenilen Böke, şampiyonayı madalyasız tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor