Türkiye çeyrek finalde elendi mi?

Savunmadaki başarısıyla ilk çeyreği önde bitiren Türkiye, ikinci çeyrekte rakibin üç sayılık atışlarını durduramadı. Son çeyrekte farkı açmaya başlayan Litvanya, salondan galip ayrıldı. Litvanya'nın yarı finaldeki rakibi ABD-Slovenya maçının galibi olacak

Türkiye çeyrek finalde elendi mi?
Savunmadaki başarısıyla ilk çeyreği önde bitiren Türkiye, ikinci çeyrekte rakibin üç sayılık atışlarını durduramadı. Son çeyrekte farkı açmaya başlayan Litvanya, salondan galip ayrıldı. 
Litvanya'nın yarı finaldeki rakibi ABD-Slovenya maçının galibi olacak.
Maçtaki ilk basket Litvanya'dan geldi. Türkiye, Kerem Gönlüm'ün smaçıyla 2-2'lik eşitliği yakaladı. Savunmada çok başarılı olan Türkiye, ilk beş dakika sonunda 14-6'lık üstünlüğü yakaladı. İlk çeyrek 18-13 Türkiye'nin üstünlüğü ile tamamlandı.
 
İkinci çeyrekte Litvanya, Darjus Lavrinovic'in üst üste attığı üç üç sayılık basketle beş dakika geride kalırken 24-23 öne geçti. Litvanya bu çeyrekte bir dakika kala 31-26 ile beş sayılık farkı yakaladı. Litvanya ilk yarıyı 33-28 önde bitirdi.
 
Üçüncü çeyreğin başında Litvanya farkı sekiz sayıya çıkarsa da Türkiye 10-0'lık seriyle 38-36 öne geçti. Üç sayılık basketlerle yeniden öne geçen Litvanya, bu çeyreği 47-44'lik üstünlükle tamamladı.
Son çeyrekte üç sayılık basketler bulmaya devam eden Litvanya salondan galip ayrıldı.
C Grubu'nu ABD'nin ardında ikinci bitiren Türkiye, ikinci turda Avustralya'yı Emir Preldzic'in iki üçlüğü sayesinde tek sayı farkla yenerek çeyrek finale çıkmıştı.
D Grubu'nu birinci bitiren Litvanya ise ikinci turda Yeni Zelanda'yı 76-71'lik skorla geçmişti.
 
Türkiye, Litvanya randevusuyla birlikte tarihindeki 921'inci maçına çıktı. Türkiye 921 maçta 469 galibiyet, 451 yenilgi ve bir beraberlik aldı.
FIBA Dünya Kupası'nda diğer çeyrek final eşleşmeleri:
9 Eylül Salı
22.00 Slovenya-ABD (Barselona)
10 Eylül Çarşamba
19.00 Sırbistan-Brezilya (Madrid)
23.00 Fransa-İspanya (Madrid)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor