TS şanssızlığı kırmak istiyor!

UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçı 1. Tur ilk maçında, İspanya'nın Athletico Bilbao takımı ile 6 sezon aradan sonra yeniden eşleşen Trabzonspor, rakibi karşısında bu kez İspanya takımlarına karşı olan şanssızlığını kırmak istiyor.Bordo-mavili takım, bugüne ka

TS şanssızlığı kırmak istiyor!

UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçı 1. Tur ilk maçında, İspanya'nın Athletico Bilbao takımı ile 6 sezon aradan sonra yeniden eşleşen Trabzonspor, rakibi karşısında bu kez İspanya takımlarına karşı olan şanssızlığını kırmak istiyor.
Bordo-mavili takım, bugüne kadar eşleştiği İspanya takımları karşısında bir üst tura çıkma başarası gösteremedi. 18 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Athletico Bilbao ile karşılaşacak olan Trabzonspor, ilk maçta elde edeceği avantajlı bir skor ile Trabzon'a dönmek istiyor. Bu kez İspanya takımlarına karşı olan şansızlığına 6 sezon önce karşılaştığı rakibi karşısında son vermek isteyen Karadeniz temsilcisi, bu kez İspanya kabusunu sonlandırmak istiyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz temsilcisi Benfica'ya elenerek Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak olan Trabzonspor, bugüne kadar 6 İspanyol takımı ile 12 maç yaptı. Barcelona, Athletico Madrid, Deportivo La Caruna, Villareal, Athletico Bilbao ve Osasuna takımları ile eşleşen Trabzonspor söz konusu maçlarda 6 mağlubiyet, 2 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Bordo-mavililer İsponyol takımlarına karşı 10 gol atarken, kalesinde ise 22 gol gördü.

ATHLETİC BİLBAO İLE 6 SEZON ARADAN SONRA RÖVANŞ
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, rakibi Athletic Bilbao ile 6 sezon önce de karşılaştı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor evinde oynadığı ilk maçı 3-2 kazanmasına rağmen Bilbao'da oynadığı maçı ise 2-0 kaybederek kupanın dışında kalmıştı. Bordo-mavili takım İspanya takımlarına karşı elde ettiği 2 galibiyeti kendi sahasında elde etmişti.
İşte Trabzonspor'un bugüne kadar eşleştiği İspanya takımları, aldığı sonuçlar ve sezonları

"1990-91 Sezonu:
Trabzonspor-Barcelona: 1-0
Barcelona-Trabzonspor: 7-2

1992-93 Sezonu:
Trabzonspor-Atletico Madrid: 0-2
Atletico Madrid-Trabzonspor: 0-0

1995-96 Sezonu
Trabzonspor-Deportivo: 0-1
Deportivo-Trabzonspor: 3-0

2003-04 Sezonu
Villarreal-Trabzonspor: 0-0
Trabzonspor-Villarreal: 2-3

2004-05 Sezonu
Trabzonspor-Athletico Bilbao: 3-2
Athletico Bilbao-Trabzonspor: 2-0

2006-07 Sezonu
Trabzonspor-Osasuna: 2-2
Osasuna-Trabzonspor: 0-0

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor