TS başkan adayları neler söylüyor

 Trabzonspor’da Mayıs ayında yapılması planlanan kongre öncesi başkan adaylarında artış olduğu gözlemleniyor. Son haftalarda ligde çıkış yakalayan Trabzonspor mevcut yönetime biraz rahat nefes aldırsa da alınan kongre kararı ile Trabzonspor camiasında her

TS başkan adayları neler söylüyor

 

Trabzonspor’da Mayıs ayında yapılması planlanan kongre öncesi başkan adaylarında artış olduğu gözlemleniyor. Son haftalarda ligde çıkış yakalayan Trabzonspor mevcut yönetime biraz rahat nefes aldırsa da alınan kongre kararı ile Trabzonspor camiasında her gün yeni bir heyecan yaşanıyor.

Bordo Mavili takımın kongresinde favori bir isim daha netleşmez iken adayların her geçen gün vaatleriyle gündeme gelmesi dikkatlerden kaçmıyor. Haber61 olarak başkan adaylarının vaatlerini değerlendirme yaparak siz değerli okurlara sunuyoruz.

İŞTE BAŞKAN ADAYLARI VE DÜŞÜNCELERİ  - Sayfa 2'yi tıklayın - 

TRABZONSPOR TÜM BRANŞLAR İLE VAR

Değerlendirmedeki ilk aday Medikal park sağlık kuruluşları sahibi Muammer Usta; adaylığını açıklayacak mı açıklamaycak mı tartışılırken usta hafta içi medya kuruluşlarını açıklamalarda bulundu. Usta Trabzonspor’u dünya kulübeleri arasında sokacağını belirterek “ Trabzonspor Kulübü “Futbol Kulübü” imajına bürünmüş, bu doğru değil. Basketbolu, voleybolu, yüzmesi ile kısaca amatör branşları ile Trabzonspor’u bir dünya kulübü haline getirmeyi planlıyoruz. Ve oturup bu branşları ayağa kaldırmanın formüllerini arayacağız. Basketbol ise bizim emeğimiz olan bir branş. Yakinen de takip ediyorum. Oradaki arkadaşlarımızla zaman zaman görüşüyoruz, takımı BBL’ye (Beko Basketbol Ligi) çıkarabilmek için ciddi emek harcıyorlar. Takımımızın BBL’ye çıkması çok önemli, yakında Play-Off maçları oynanacak, inşallah muvaffak olurlar. Basketbol ayrı bir oluşum gibi gözükse de birdir. Öyle de olmalıdır. Yani çatı Trabzonspor’dur. Tüm amatör branşlarda olduğu gibi basketbol da Trabzonspor’un bir branşı olmalıdır. Bunu oradaki arkadaşlarımızla oturup konuşacağız.”dedi

BEN TRABZONSPOR BAŞKANLIĞINA BUGÜN ADAY OLMADIM - Sayfa 3'ü tıklayın - 

Başkanlığı adı geçen bir diğer aday ise Metin Atasoy oldu. Atasoy ismi Trabzon’da pek bilinmese de iş dünyasın da tanınmış bir isim olarak göze çarpıyor. Atasoy’da diğer adaylar gibi iddialı olduğu ise gözlemlenmekte. Atasoy, “Ben Trabzonspor başkanlığına bu gün aday olmadım. Benim hikâyem yaklaşık olarak 25 yıllık bir olgudur. Benim hayat anlayışıma göre hayatı planlamıyorsanız veya planlamayı başaramıyorsanız, başarısızlığı planlıyorsunuz demektir. Ben hayatımı hep planlı yaşadım.”dedi.

Önce yönetici olmalısınız

Trabzonspor’da başkan olmak istiyorsanız yöneticilik yapmanız gerekli olduğunu belirten Atasoy, “ 1993-94 yılları arasında önce Sayın Sadri Şener ile fakat daha sonra onun işleri bozulunca ayrıldı, ondan sonra da Faruk bey ile devam ettim. Daha sonra Faruk Bey bana devam edelim dedi. Fakat Trabzonspor’da bir dönem yöneticilik yaptıktan sonra hedefimi başkanlık yolunda kurguladım ve onun çalışmalarını yapmak zorundaydım. O İlişkileri kurmak, o vizyonu yaratmak, o güveni vermek için ki yöneticilik yaptığınız zaman sistemi tanıyorsunuz, bu işin nasıl yürüdüğünü görüyorsunuz ona göre de hataları görüyorsunuz ve bu doğrultuda programlarınızı yapıyorsunuz.”şeklinde konuştu.

Atasoy, “Bende kendimi programladım, yöneticiliği kabul etmedim, bir gün şartlar oluşursa başkan olacağım dedim ve bu gün geldiğimiz bu noktada da şartlar oluşmuş durumda. Ama ben başkan oluyorum demekle de başkan olunmayacağını biliyorum. Benim kabul görmem, sosyal vizyon olarak hazır hissetmem, kamu oyunun buna hazır olması, camianın böyle bir kimliği, bu noktada kabul etmesi ile bütünleşen olguları bir araya getirmek gerekiyor. Bu kısa vadeli bir süreç değildir. Her aday ne yapmak istediğini ekibini, planını, projesini bire bir delegelere anlatıp, delegeler de insanları tanıyacak, yorumunu yapacak ve benim adayım bu diyecek, bana göre Trabzonspor’u bu daha iyi yönetir diyecek ve sistem bu şekilde çalışacak. Demokratik sistem budur. Ve doğruda bu şekilde anlatılmalıdır. Bu güne kadar bu böyle olmadı. 3-5 kişi bir araya gelir kendini duayen zannedenler veya kendisini kulübün üstünde gören derin Trabzonsporlular bir araya gelip şunu yada bunu başkan yapalım diyerek bir araya gelip karar verirler. Bunun son örneğini Sadri Bey’de gördük. Birileri bir araya gelip Sadri beyi başkan yaptılar. Sonuçta bu gün geldiğimiz nokta felaketin ta kendisi! Ama delegenin kendisi isteyerek ve kabul görerek kendi fikirlerini anlatan bir başkan seçseydi o başkanın hiçbir afal ve şartta başarısız olacağını düşünmem. Delege hesabı sorardı.”Ben seni getirdim… Nerdesin?” derdi. Ama Sadri Şener’i delege getirmedi. Onu dört kişi getirdi ve hesabını onlara verecek.”dedi.

TRABZONSPOR’UN EN GENÇ ADAYI O - Sayfa 4'ü Tıklayın - 

Trabzonspor’un başkan adayları arasında en genç isim olan Emre Aksoy Trabzonspor’a eski ruhu getireceklerini ifade ederken iddialı açıklamalardan kaçınmadığı dikkatlerden kaçmıyor. Aksoy, “Bizi Trabzonspor başkan adaylığına iten en büyük etken Trabzonspor taraftarının yıllardır hasret kaldığı şampiyonluk ve bu kadar büyük kulübün vahim bir şekilde bu kadar fazla borcunun bulunmasının yanında kötü yönetilmesinden dolayı Trabzonspor başkanlığına aday olma kararı aldık. Adaylığımız ani bir şekilde alınmış karar değildir. Son 2 yıldır TSGİAD olarak bu çalışmayı yapmaktayız. Adaylığımızı yeni açıklamış olabiliriz ama bunun için ciddi çalışmalar yaptık. Seçim sürecinin Trabzonspor için iyi değerlendirilmesi lazım. Bu sürecin Aralık ayına uzaması Trabzonspor’u yoracaktır.”dedi.

Neden 1461 Trabzon?

Neden 1461 Trabzon’u almak istediklerini ifade eden Aksoy, “1461 Trabzon’u almak isteme sebebimiz şundan dolayıdır; Trabzonspor, 1461’i satma kararı almıştı. Bunun içinde İstanbul’dan bir holding ile, bildiğimiz kadarı ile MNG Holding ile bir görüşme olmuştur. Bu görüşme sonrası 1461 Trabzon satılacaktı. Bizim almak isteme sebebimiz deminde bahsettiğim gibi 2 yıldır böyle bir çalışmayı yürütüyoruz. 1461 Trabzon’un Trabzonspor’dan ayrılması Trabzonspor’a zarar verirdi. Trabzonspor’un her zaman bir pilot takıma ihtiyacı vardır. Alt yapıdan çıkarılar futbolcular pilot takımda oynamadığı sürece Trabzonspor başarıya ulaşamaz. Bu düşünce ile biz 1461 Trabzon’u ilerde Trabzonspor’a aday olacağımız için satın almaya kalktık. 1461’i o gün bize satsaydılar Trabzonspor yönetimini alsak veya almasak biz 1461 Trabzon’u Trabzonspor’a bağışlayacaktık.”Şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR’A ADAY ODLUMU YER YERİNDEN OYNUYOR - Sayfa 5'i Tıklayın - 

 

Trabzonspor’a başkanlık adaylığını her açıklamasında yer yerinden oynayan isim olan İbrahim Hacıosmanoğlu Sadri Şener ve yönetim kuruluna yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ederek, Trabzonspor’un değişime ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Trabzon gücünü bilir

Trabzonspor'un hem saha içi hem dışında bu düzenini değiştirecek bir başkana ihtiyaç duyduğunu öne süren Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'un bundan sonraki sürecinde her zaman söylediğim gibi köklü değişime, yeni bir devrime ihtiyacı var. Devrimi yapacak iradeyi ortaya koyacak başkana ihtiyaç var. Trabzonspor'un gücü bu ülkede herkes tarafından biliniyor ama kullanmasını bilmek lazım" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, "Biz başkan olduğumuz zaman herkesi Trabzonspor'un etrafında toplamanın mücadelesini vereceğiz. Allah nasip ederse göreve gelirsek bunların nasıl olacağını eylemlerimizle gerçekleştireceğiz. Trabzonspor'u dert edinenlerle beraber bu değişimi hayata geçireceğiz. Çünkü biz Trabzonspor'umuzu kendimize dert ediniyoruz. Kongre süreci hayırlı olsun. Futbolcu kardeşlerimizin de mazeretleri yok. Küme düşme sözüyle anılması, Trabzonspor için bir züldür. Bulunduğu bu konumdan takımı ivedilikle çıkarmaları gerekiyor. Trabzonspor'un asıl sahibi taraftarlar da takıma katkıyı sınırsız şekilde sürdürsünler. Trabzonspor'un köklü değişimlerini hayata geçirdikten sonra bu ülkede nerelere geleceğini inşallah hep birlikte yaşayacağız. Türk futbolunun da değişime ihtiyacı var. Bu iradeyi de ortaya koyacağız." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor