Ambulans şoförünü hastanelik etti

 Olay, Canik ilçesinin Gaziosmanpaşa Mahallesi Şeker Ahmet Sokak'ta dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kavgada darp edilerek yaranan Kenan K. (39) hastanelik oldu. Olay yerine ambulans isterdi. Canik 6 Nolu 112 Ambulans İstas

Ambulans şoförünü hastanelik etti

 

Olay, Canik ilçesinin Gaziosmanpaşa Mahallesi Şeker Ahmet Sokak'ta dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kavgada darp edilerek yaranan Kenan K. (39) hastanelik oldu. Olay yerine ambulans isterdi. Canik 6 Nolu 112 Ambulans İstasyonu'nun ekibi 5 dakika içinde olay yerine intikal ederek darp sonucu yaralanan Kenan K.'ye ilk müdahaleyi yapıp ambulansla hastaneye götürmek istedi. Bu sırada yaralanan kişinin dayısı olduğu öğrenilen 20 yaşlarındaki Uğur U., ambulansa binmek istedi. Sağlık Bakanlığı'nın hasta yakınlarını ambulansa almamaları konusunda genelge olması üzerine ambulans şoförü Ali Altıntaş (51), yasak olmasına rağmen hasta yakınından 2 kişiyi ambulansla almaları sonucu Uğur U.'nun ambulans binemeyeceğini söyledi. Öfkelenen Uğur U., direksiyon başındaki ambulans şoförü Ali Altıntaş'a yumruklarda saldırarak darp edip hastanelik etti. Kendisi de hastanelik olan ambulans şoförü Ali Altıntaş, kendi halini düşünmeyip ambulansta bulunan diğer darp yaralısı şahsı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Kenan K. ve darp sonucu yaralanan 15 yıllık ambulans şoförü Ali Altıntaş, hastanede tedavi altına alındı. Yaralanan ambulans şoförü Ali Altıntaş, "Darp edilen kişiyi ambulansla aldık. Olay yerinde polis de vardı. Yaralının bir yakını ile eşini ambulansla aldık. O an bir genç daha bindi. Fazla adam alamıyoruz, bakanlık yasakladı dedim. 'Alacaksın' dedi. Yumruklarda bana girişti. Direksiyon başında olduğum için kendimi kollayamadım. Yaptığımız hizmetlerin karşılığı bu" dedi.
 
Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkanı Yusuf Alan, ambulans şoförünü saldırı olayının haber alır almaz hastaneye giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Başkan Yusuf Alan, "Sağlık çalışanları, devlet memurları kendilerine yapılmış olan bu hal ve hareketlerden sonra devletini kendi yanında görmek istiyor. Bizim teklifimiz kanunlar buna göre düzenlensin. Savcıların ve kanun adamlarının elinde bir inisiyatif varsa bu şekilde kullanılsın. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarda kesinlikle kişi tutuklu bir şekilde yargılansın. Tutuksuz yargılanmaların hiç bir şekilde bir yaptırımı olmuyor. Bu inşallah son olur. Bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız. Vatandaşlarımızdan ricamız Sağlık Bakanlığı'nın talimatı var. Hastanın dışında hasta yakını en fazla bir kişinin dışında ambulansa binmesinler. O bir kişiyi de arkadaşlar insiyatiflerini kullanıyorlar" diye konuştu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler